Kijkcijfers woensdag | Ophef helpt Echt Scheiden niet

De eerste uitzending van RTL 4's hulpprogramma Echt Scheiden leverde een karrenvracht aan publiciteit op: zowel de man in de aflevering als de programmamakers moesten het ontgelden. 

De discussies beperkten zich niet tot internet en de media, maar haalde zelfs de Tweede Kamer. Want hier werden ook kinderen gefilmd en - volgens velen - op een smakeloze manier uitgebuit door de commerciële tv. Hanke Bruins Slot van het CDA meende zelfs: "Het gaat hier om een bizar amusementsprogramma over kinderleed. Hebben die ouders weleens aan het belang van hun kinderen gedacht?” Maar het programma werd toch uitgezonden door RTL 4 en presentatrice Natasja Froger trok woensdag 967.000 kijkers. Dat is net wat minder dan vorige week. Dat is opmerkelijk.

Waarschijnlijk heeft het voetbal er iets mee te maken. Op hetzelfde moment keken 2,4 miljoen mensen naar de Champions League, waarin de halve finale tussen Chelsea en Barcelona gespeeld werd.

SBS 6
Woensdag had SBS 6 opnieuw een moeilijke avond. Het nieuwe programma Gast-arbeiders trok een zeer magere 325.000 mensen. Opnieuw zwaar tegenvallende kijkcijfers voor de geplaagde zender.

Top 5 Kijkcijfers - woensdag 18 april 2012 
1. Champions League - Halve finale Chelsea-Barcelona (Ned 3) - 2,4 miljoen
2. Het Journaal om 20.00 uur (Ned 1) - 1,7 miljoen
3. Tussen Kunst en Kitsch (Ned 1) - 1,5 miljoen
4. Goede Tijden, Slechte Tijden (RTL 4) - 1,5 mijoen
5. Midsomer Murders (Ned 1) - 1,4 miljoen

Lees ook
Echt Scheiden levert commotie op
Interview Natasja Froger
Interview scheidingscoach Yolande Best
Kijkcijfers eerste uitzending Echt Scheiden 

Reageren