Lenette van Dongen is niet blij te dwingen

Het afgelopen jaar was Lenette van Dongen te zien in het muziekprogramma Maestro. Vanavond zendt de VARA haar show Hoogseizoen nog eens uit.

Lenette van Dongen maakte een uitstapje naar de muziek, dankzij haar overwinning in het programma Maestro (foto). Binnenkort is ze weer te zien in de theaters met haar nieuwste show Roedel. Haar fans hebben er geduldig op moeten wachten, want haar vorige voorstelling Hoogseizoen dateert uit 2010.

Hoogseizoen

Vanavond wordt de televisieregistratie daarvan herhaald. In deze show verzet Van Dongen zich tegen de gedachte dat iedereen constant gelukkig moet zijn. "Ik voel een blijdwang: iedereen moet het altijd maar leuk ­hebben. Dat vind ik saai”, zei ze destijds over haar achtste solovoorstelling in het programma Kunststof.

Beginnersgeluk

Op Facebook en Twitter etaleren we constant hoe leuk we het hebben. Alsof we nooit een saaie dag hebben en nooit iets naars meemaken. Maar Lenette gelooft er niets van. Ze prikt dwars door al dat ‘beginnersgeluk’ heen en gaat vol zelfspot op zoek naar de ware bron van voldoening en geluk. "In Hoogseizoen komt Van Dongen akelig dicht bij antwoorden op grote vragen”, oordeelde de Volkskrant. 

Reageren