Liefs Uit: Turkse Metin kiest Hollandse bloem

Yvon Jaspers volgt voor de derde keer landgenoten die hun buitenlandse liefde naar Nederland halen. Jeniffer en haar Turkse vriend Metin bijten het spits af.

Dit jaar arriveren de liefdes uit Chili, Laos, Ghana, Sri Lanka, Singapore, Zuid Afrika, Mexico en... Turkije. De 22-jarige ­Jeniffer weet 100% zeker dat de 23-jarige Turkse Metin het helemaal voor haar is.

Jeniffer en Metin

Ze ontmoette hem in Turkije, waar Metin als ober werkte. In eerste instantie had Jeniffer niet veel trek in een Turkse vriend; ze had slechte verhalen gehoord over mannen in badplaatsen die op Westers schoon jagen. Maar Metin gaf niet zomaar op en wist haar met veel doorzettingsvermogen toch te schaken.

Verblijfsvergunning

Omdat Jeniffer net een eigen bloemenwinkel is begonnen in Muiderberg, is emigreren naar Turkije geen optie, hoe graag de conservatieve ouders van Metin dat ook zouden zien. En dus gaat hij zijn koffers pakken. Maar dan is er nóg een obstakel.

Als Metin in aanmerking wil komen voor een verblijfsvergunning moet Jeniffer genoeg ­verdienen om aan de inkomenseis te voldoen. Dat wordt dus veel bloemen verkopen... En dan nog is het de vraag of de liefde bestand is tegen een verhuizing.

Reageren