Miljoenenvraag in Lotto Weekend Miljonairs

Aanstaande zaterdag speelt de 22-jarige student Richard de Bree voor de absolute hoofdprijs in de laatste seizoensaflevering van Lotto Weekend Miljonairs: een miljoen euro. In de Nederlandse historie van het populaire programma lukte het slechts twee kandidaten om tot de miljoenenvraag te komen.


Richard de Bree uit Heemskerk wist in de aflevering van afgelopen zaterdag al 100.000 euro binnen te slepen. Aanstaande zaterdag is te zien hoe deze jonge kandidaat het er vanaf brengt in een zenuwslopende aflevering van Lotto Weekend Miljonairs.

Miljoenenkandidaat
Laatstejaars student Bedrijfskunde Richard de Bree staat op het punt zijn grote dromen waar te maken: een Ford Mustang uit de jaren ’60 aanschaffen en een wereldreis maken met zijn vriendin. De Heemskerker wist afgelopen zaterdag 9 vragen goed te beantwoorden in Lotto Weekend Miljonairs en kwam daarmee op het bedrag van 100.000 euro te staan. Hij gaat aankomende zaterdag op voor de miljoenenvraag.

Sprookje
Zijn verhaal lijkt een Slumdog Millionaire-sprookje te worden. Slechts enkele maanden geleden stond de student in een kiosk en kreeg door een poster met Jeroen van der Boom het idee om voor het eerst van zijn leven een lot van de Lotto te kopen. Dit leidde tot een uitnodiging voor het bijwonen van de opnames van het programma en bracht Richard vervolgens op de felbegeerde stoel tegenover presentator Jeroen van der Boom (foto). Met nog twee hulplijnen voor de komende uitzending en zijn eigen kennis als belangrijkste hulpmiddel, gaat Richard nu als derde Nederlander in de geschiedenis van het programma een poging doen om de miljoenenvraag goed te beantwoorden.

Lotto Weekend Miljonairs
De aflevering van 2 juli is voorlopig de laatste aflevering van Lotto Weekend Miljonairs. Het programma keert dit najaar terug. In maart maakte het programma na drie jaar een comeback op de Nederlandse televisie. De afgelopen weken scoorde het programma gemiddeld 776.000 kijkers en op het hoogtepunt hield het 1,1 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd. Jeroen van der Boom zal ook in het najaar als presentator van het programma te zien zijn.

Reageren