Mysterieus virus treft Meerdijk

14 december 2011 12:26 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Niets blijft Meerdijk dit jaar in GTST bespaard. Na alle ellende rond de vermissing van Jef, de aanslag in De Rozenboom, het overspel van Charlie en het kindje van Rikki breekt eind deze maand een virus uit in het soapdorp. 

Vlak voor de kerstdagen gaat het mis. Jack van Houten (Mark van Eeuwen), net terug van een bezinningsreis op het water, stort in. Hij blijkt een mysterieus, levensgevaarlijk virus te hebben opgelopen. De kwieke rechercheur is ten dode opgeschreven. Alleen als Jack op tijd het juiste tegengif krijgt toegediend, haalt hij het misschien.

In het ziekenhuis van Meerdijk zoeken laboranten koortsachtig naar de aard van de ziekteverwekker. Haast is geboden: niet alleen het leven van Jack staat op het spel, door het grote risico van besmetting loopt de hele bevolking gevaar. Jacks liefje Lorena (Gigi Ravelli) voelt zich ineens niet zo lekker, Edwin (Raynor Arkenbout) krijgt last van onheilspellende verschijnselen... 

Dokter Anton Bouwhuis (Joep Sertons) kan het allemaal niet meer in zijn eentje behappen. Hij krijgt hulp van een roodharige virologe, Samantha van Londen. Marian Mudder (48) speelt deze gastrol. Zij is vooral bekend uit Baantjer, waarin ze acht seizoenen criminelen inrekende in de gedaante van Vera Prins. Weet ze als Samantha het virus even doeltreffend te bestrijden als de misdaad in de politieserie?        

Meer over