Nieuw! Daphne Bunskoek zit bovenop het nieuws in Volgende Week

In Volgende Week proberen vier cabaretiers het nieuws te voorspellen. Daphne Bunskoek maakt haar comeback bij RTL en presenteert de show.

Voor elk goed antwoord krijgen cabaretiers Carolien Borgers, Viggo Waas, Peter Heerschop en Richard Groenendijk een punt in dit nieuwe, satirische RTL4-programma. Het lijkt enigszins op Dit Was Het Nieuws. "Ik ben een soort Harm Edens”, grapte Daphne Bunskoek al in RTL ­Boulevard.

Ad rem reageren

Wordt zij als panelleidster ook geacht lollige dingen te roepen? „Nee, dat hoeft niet, maar het is wel fijn als je een beetje ad rem kunt reageren. Ik moet ervoor zorgen dat de cabaretiers genoeg ruimte krijgen om mooie anekdotes te vertellen. De vorm van het programma is een soort kapstok om verhalen op te hangen."

Lach-of-ik-schietshow

"Wat de onderwerpen betreft: we ­kijken wat er speelt, van groot nieuws tot regionaal. Waar heeft iedereen het over? En wat zijn onderwerpen die oproepen tot het vertellen van verhalen?”, vervolgt Bunskoek. Volgende Week is geen lach-of-ik schietshow. "Omdat het cabaretiers zijn, gaat iedereen ervan uit dat het grappig moet zijn. Maar er mag zeker ook een verhaal in zitten dat niet direct tot een lachsalvo leidt, of dat juist ontroert."

Taboe-onderwerpen

"Of er taboe-onderwerpen zijn? Nee, maar ik denk niet dat een gifgasaanval in Syrië nu zo geschikt is om iets mee te doen", stelt de presentatrice. Hoe bereidt het team zich voor? Daphne: "Iedereen leest natuurlijk de krant. Er is contact tussen de redactie en de cabaretiers over onderwerpen, maar niet alles ligt vast. Er is zeker ruimte voor improvisatie. Aan mij de taak om het bij elkaar te houden."

Reageren