NOS: Hind in Belgrado

Over vier dagen gaan 25 landen in de Servische hoofdstad Belgrado live de strijd met elkaar aan tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Of Nederland er die avond bij is, wordt vandaag duidelijk in de eerste van twee halve finales (de tweede is overmorgen).

Aan zangeres Hind Laroussi (23) de zware taak om met het opgetogen nummer Your heart belongs to me, waaraan ze zelf meeschreef, het Europese stempubliek te imponeren.

Wat gaan we zien?
De avond begint met Hind in Belgrado, een overzicht van de voorbereidingen die de zangeres achter de rug heeft sinds ze op 11 mei in Belgrado aankwam. Haar propvolle schema bestaat vooral uit repeteren, optreden en de pers te woord staan. Ze spreekt met presentatrice Brecht van Hulten onder meer over haar belevenissen in Servië, hoe ze 'onze' kansen inschat en hoe het voelt dat alle ogen vanavond op haar gericht zijn.
Om 21.00 wordt overgeschakeld naar de halve finale, waar Hind als vijftiende artiest van de negentien het podium op mag. Uit beide halve finales gaan tien landen door naar de eindstrijd. Naast gastland Servië, zijn Duitsland, Spanje, Groot-Brittannie en Frankrijk al geplaatst in de finale.

Wat vindt Hind?
"Tientallen miljoenen mensen in heel Europa zullen me zien optreden en het liedje horen. Ik hoop velen met mijn stemgeluid te raken. Als klein meisje droomde ik hier al van, ik keek altijd met veel bewondering naar het Songfestival en was vooral onder de indruk van landen die met een eigen liedje kwamen. Op een papiertje hield ik de scores bij."

En dat kun jij ook doen! Klik op de onderstaande link voor het schema van deze halve finale en geef alle deelnemers een cijfer. Veel kijkplezier!

Download hier het schema in JPG
Download hier het schema in PDF

Reageren