Samen met de omroepen

NPO overweegt extern meldpunt ongewenst gedrag

16 februari 2022 14:14 | overig-tv-nieuws | Door Janine van Rooden

© ANP/Michiel van Beers
De NPO overweegt om samen met de omroepen een extern en onafhankelijk meldpunt voor ongewenst gedrag op te zetten. Dit meldpunt zou dan voor de hele publieke omroep zijn. Tijdens het volgende bestuurlijke overleg op 17 maart wordt dit verder besproken. 

Dat laat Frederieke Leeflang, voorzitter van de raad van bestuur van de NPO, vandaag weten aan AD.nl. Volgens haar moet iedereen bij de NPO zich uit kunnen spreken als er geen veilige werkomgeving wordt ervaren: "Dat geldt voor alle huidige werknemers, maar ook voor zzp'ers, mensen die in het verleden voor ons hebben gewerkt en gasten van onze programma's", zegt ze. Op dit moment worden de plannen ontwikkeld. Daarnaast voeren de NPO en RTL gesprekken met staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur over een sectorbreed plan voor het signaleren en aanpakken van ongewenst gedrag.

BOOS

De discussie over ongewenst gedrag werd op gang gebracht door de uitzending van het YouTube-kanaal BOOS over misstanden bij The Voice of Holland. In de uitzending spraken betrokkenen zich uit over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de talentenjacht. De politie doet momenteel nog onderzoek nadat meerdere betrokkenen aangifte deden.

Meer over