Ook SBS 6 paste programmering aan

4 februari 2012 16:57 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Hart van Nederland staat vanavond ook in het teken van de elfstedentocht. Piet Paulusma en een verslaggeefster van deze nieuwsrubriek staan vanavond op de plek waar de rayonhoofden van de vereniging De Friesche Elf Steden vanavond bijeenkomen. Zegt Piet vanavond It giet oan!?

De vroege editie van Hart van Nederland draait volledig om die ene vraag: is het ijs dik en goed genoeg om deze week een elfstedentocht op te rijden? Piet en de verslaggeefster leuken de uitzending op met items op locatie.

Shownieuws
Tijdens de vroege editie van het Shownieuws wordt regelmatig geschakeld naar de verslaggeefster van Hart van Nederland, om zo in de sfeer te blijven. Vanaf 19.50 uur gaat de reguliere uitzending van Shownieuws verder, maar wanneer de persconferentie van De Friesche Elf Steden begint, wordt deze live uitgezonden.

1997
Opvallend is de grote rol van Piet Paulusma in de programmering rond de elfstedentocht. De weerman stuwde begin 1997, toen de laatste elfstedentocht werd gereden, de populariteit van SBS 6 en zichzelf naar ongekende hoogte door zijn weersverwachting rond de Tocht der tochten.

Zie ook de alternatieve programmering van RTL 4.

Meer over