Patty Brard shockeert Belgen

Patty Brards rol als jurylid van K2 zoekt K3 schiet Belgen in het verkeerde keelgat. Veel kijkers noemen haar opmerkingen en commentaar 'schokkend'.

In Nederland zijn we al jaren gewend aan Patty, maar de Vlaamse kijkers van K2 zoekt K3 hebben grote moeite met haar opmerkingen. In de Vlaamse media wordt haar commentaar als 'schokkend' omschreven.

Biggetjes
Zo vroeg Patty tijdens de audities een mollige kandidate in een roze truitje of ze misschien het K3-liedje De drie biggetjes wilde zingen. Ook een Belgische kandidate die vol trots vertelde in een 'frituur' te werken, moest het ontgelden. "Je bent niet door, maar we komen wel allemaal een frietje bij je eten, met extra veel mayo".

Imagoschade
Veel Belgische kijkers zijn van mening dat Patty de andere juryleden aanspoort hun ongezouten mening te geven. Volgens een Vlaamse imagoconsulente loopt het familievriendelijke imago van Studio 100 vanwege Patty schade op.

Kwetsende uitspraken
Studio 100, bedenker van K3, geeft toe dat sommige uitspraken in de aflevering misschien kwetsend waren. Een woordvoerster benadrukt echter dat het niet Studio 100-figuren zijn die deze uitspraken doen. "Miquel Wiels, Axana Ceulemans en Karen en Kristel zullen zich nooit laagdunkend uitlaten over een kandidaat."

Marc Forno

Patty is trouwens niet het enige jurylid dat een blad voor de mond neemt. In dezelfde uitzending wilde choreograaf Marc Forno een gezette moeder van zeven kinderen niet eens auditie laten doen "omdat deze mevrouw duidelijk niet in het plaatje past wat wij zoeken."

Reageren