Peter R. de Vries gaat in hoger beroep

Peter R. de Vries gaat in hoger beroep. De misdaadverslaggever kan het maar niet verkroppen dat de rechter zijn beruchte uitzending over een huurmoord gisteravond verbood. 

Peter R. de Vries maakt via Twitter bekend dat hij het hogerop zoekt. „We gaan in beroep tegen het verbod om de 'huurmoord-uitzending' te laten zien. Wordt hopelijk een Turbo-spoed-appèl....”, stuurt hij de wereld in.

Alles of niets
De rechter besliste vrijdagmiddag dat Peter R. de Vries niet alle beelden van zijn reportage over een voorgenomen huurmoord mocht uitzenden. Voor de misdaadverslaggever was het alles of niets. Het werd niets: Peter R. de Vries twitterde dat hij de hele uitzending zou schrappen. 

Huurmoord
In de geplande uitzending wilde Peter R. de Vries laten zien hoe een huurmoord op een escortbaas werd voorbereid. De twee mannen die gevraagd waren om de moord te plegen, besloten een boekje open te doen bij Peter. Zij hadden geluidsopnamen van de voorbereidingen en gaven die aan Peter, die ze vervolgens kopieerde en in zijn uitzending wilde laten horen. Maar hier stak de rechter een stokje voor, nadat een van de twee mannen gevraagd hadden de uitzending te verbieden.

Lees ook:
Uitzending Peter R. de Vries verboden door rechter 

Meer over:

Reageren