Peter R. de Vries stopt in 2012

7 september 2011 11:46 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Peter R. de Vries stopt volgend jaar juni met zijn crime programma Peter R. de Vries: Misdaadverslaggever. Dat heeft SBS woensdag in een verklaring laten weten.

Peter R. de Vries zegt in een toelichting dat stoppen een ‘moeilijke, heel zware beslissing’ was.

"Mijn redactie en ik hebben het programma zeventien jaar onafgebroken gemaakt. Dat heeft een enorme wissel op mij getrokken. Het is een baan die vaak 24/7 doorgaat. Ik heb het al die tijd vol kunnen houden door letterlijk het leven van een topsporter te leiden."

Hooguit drie jaar
Het besluit te stoppen viel Peter zwaar: "Toen ik moest beslissen of ik mijn contract weer zou verlengen, ben ik tot de conclusie gekomen dat dit het moment is om te stoppen, om mezelf meer lucht te geven. Die afweging was zwaar... maar ik kan niet eeuwig doorgaan. Toen ik in 1995 begon ging ik er vanuit dat ik het hooguit drie jaar zou doen. We zijn bijna zeventien jaar verder".

Op tv behouden
SBS-directeur Eric van Stade laat in een reactie weten Peters besluit te betreuren maar wel te respecteren. Hij roemt De Vries om zijn werk en hoopt dat Peter voor de Nederlandse televisie behouden kan blijven in een nog te bepalen programmaformat.

Gejuich
Ondanks de emoties, ziet Peter ook wel de humor in zijn naderend afscheid: "Ach, ik weet zeker dat er in veel gevangenissen ook een gejuich op gaat als men hoort dat ik stop".

Het nieuwe, laatste, seizoen van Peter R. de Vries: Misdaadverslaggever gaat zondag 31 oktober van start om 21.30 uur op SBS 6.

 

Meer over