Prem Radhakishun ontvangt Vlaamse doodsbedreiging

Prem Radakishun deed mee aan de Vlaamse versie van het spelprogramma De Slimste Mens en dat leverde hem doodsbedreigingen op.

In het blad Humo vertelt de hoofdredacteur van het programma De Slimste Mens dat sinds Prem's deelname de onaangename berichten binnenstroomden. Een van de ontvangen e-mails bevatte zelfs een doodsbedreiging. „De schrijver had het over 'een bruine aap', en voegde eraan toe dat hij Prem zou afknallen als hij een geweer had.”

Bart de Wever

Volgens de hoofdredacteur is het niet voor het eerst dat deelnemers van de populaire quiz bedreigingen naar hun hoofd krijgen: „Toen Bart de Wever meedeed, kregen we ook mails waarin 'vuile nazi' nog het meest zachtaardige was dat over 'm werd gezegd". Bart de Wever is de partijdleider van de Nieuw-Vlaamse Alliantie, een nationalistische partij.

DWDD

Ook in Nederland kwam columnist/televisiemaker Prem al eens in opspraak, maar dat was door eigen toedoen. In 2010 werd hij geschorst als medewerker van De Wereld Draait Door omdat hij Volkskrant tv-recensent Jean-Pierre Geelen geheel ten onrechte van pedofilie beschuldigde. Tegenwoordig zit Prem regelmatig weer als tafelheer bij Matthijs van Nieuwkerk in de uitzending.

In Nederland begint het derde seizoen van De Slimste Mens in december. De eerste drie kandidaten zijn Waldemar Torenstra, operazangeres Tania Kross en tv-presentator Joris Linssen.

 

Reageren