Puberruil Xtra

Doofheid hoeft geen obstakel te zijn voor een ‘normaal’ leven. Die boodschap draagt de dove Vera (16) uit in de tweede a?flevering van Puberruil Xtra.

Na jaren op een doveninstituut te hebben gezeten, besloot Vera dat ze de ‘horende’ wereld wilde ontdekken en dat gaat best goed. Op school krijgt ze hulp van een schrijf- en gebarentolk en daarnaast is ze druk met haar grootste hobby: paardrijden. Niet alleen heeft ze er al de nodige prijzen mee gewonnen, in haar vrije tijd werkt ze ook nog op de G-manage, waar gehandicapte jongeren leren paardrijden.

Die liefde voor paarden deelt Vera met Nadia (15) uit het Gelderse Twello. Maar verder hebben de twee weinig gemeen. Waar Vera voorzichtig de wereld begint te ontdekken, is Nadia een gezelligheidsdier dat er graag op uittrekt en makkelijk contacten legt. Voordat ze gaat stappen, staat ze zo drie kwartier voor de spiegel. Nadia heeft wel graag het laatste woord, vriendinnen noemen haar niet voor niets ook wel ‘IWAB’, oftewel ‘Ik Weet Alles Beter’. Kan ze zich ook hoorbaar maken in haar nieuwe omgeving vol doven en slechthorenden? En hoe gaat Vera het doen in Nadia’s wereld?

Reageren