RTL 4 komt met aangepaste Elfstedentocht-tv - Update

4 februari 2012 16:35 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vanavond maakt de vereniging De Friesche Elf Steden bekend of er deze week nog een Elfstedentocht wordt gereden of niet. Om in te springen op deze elfstedenkoorts, gooit RTL 4 vanavond haar programmering om. 

Het programma Elfstedenkoorts wordt vanaf 20.30 uur gepresenteerd door Wilfred Genee, die in grand café De Koperen Tuin in Leeuwarden verschillende gasten uit de sport- en entertainmentwereld te gast heeft. Zo praat hij onder meer met Albert Verlinde, die de tweets en Facebookberichten van bekende Nederlanders in de gaten houdt, en journalist Frits Wester. Ook schuift schaatser Rintje Ritsma aan en is De Kast, van de Friese zanger Sieb van der Ploeg, vanavond de huisband. De belangrijkste gast lijkt echter weervrouw Helga van Leur die de cruciale weersvoorspellingen toelicht.

It giet oan!
Opmerkelijk is dat Elfstedenkoorts sowieso doorgaat, of rayonhoofden in Friesland nu wel of niet It giet oan! roepen. Sterker: ook de vooravond van RTL 4 staat in het teken van de elfstedentocht. Zo gaat in Editie NL verslaggever Ib Haarsma helpen de ijsbaan sneeuwvrij te krijgen en gaat ook RTL boulevard, met wederom Albert Verlinde en Rintje Ritsma, grotendeels over de Tocht der tochten. Bovendien is de persconferentie van de Vereniging De Friesche Elf Steden live te volgen op RTL 4.

Programmering
De programmering ziet er vanavond als volgt uit:

18.15 uur Editie NL
18.35 uur RTL Boulevard
19.30 uur RTL Nieuws
20.00 uur Goede tijden, slechte tijden
20.30 uur RTL Elfstedenkoorts
22.30 uur The voice kids (hh)

De programma's Bouwval gezocht en Help, ons kind is te dik schuiven een week door.


Zie ook de alternatieve programmering van SBS 6.

Meer over