Ruby Wax op klompen

In de jaren '90 maakte Ruby Wax furore door haar spraakmakende interviews met grote beroemdheden. Nu gaat ze in Ruby Wax goes Dutch met BN'ers op pad. Leveren haar reportages met onder andere Katja Schuurman en Hans Teeuwen ook leuke tv op? Vast wel!

Ruby is op tv vlot, luidruchtig en vooral ad rem. Tijdens dit interview zit de comédienne echter niet op haar praatstoel. Televizier deed samen met de andere Nederlandse pers een poging om Ruby toch wat spannende uitspraken te ontlokken.

Televizier: je bent terug van weggeweest. Wat heb je al die tijd gedaan?

Ruby: "Ik heb eindelijk mijn studie psychologie afgemaakt. Ik was toe aan iets interessanters dan beroemdheden."

Televizier: waarom wilde je dan toch dit programma doen?

Ruby
: "Het leek me in de eerste plaats leuk om een paar weken naar Nederland te gaan. En de beroemdheden hier zijn anders. In Europa zitten nog mensen achter de façade van de roem."

Televizier: was dat wel het geval bij Amerikaanse sterren?

Ruby
:" Die waren soms heel lastig. En wat ik destijds met hen deed, zou nu sowieso nooit meer kunnen. Van tevoren werd me meestal maar tien minuten toegezegd. Dat wist ik dan op te rekken tot twee dagen. Dat zouden pr-mensen tegenwoordig nooit meer toelaten."

Televizier: had je wel eens gehoord van de BN'ers die je moest interviewen?

Ruby
: "Nee, ik had geen idee wie ze waren. Maar ik was heel verbaasd toen ik ontdekte dat er naast hun carrière ook nog redelijk interessante levens op na hielden. Dat is een ongewone combinatie."

Televizier: wie vond je het leukst?

Ruby
: "Hans Teeuwen."

Televizier: wat hebben jullie gedaan?

Ruby
: "We zijn naar het Concertgebouw geweest, daar hebben we allerlei instrumenten bespeeld en heb ik per ongeluk nog een antieke cimbaal stukgemaakt. Hij was grappig. Vraag me niet waarom, maar uiteindelijk zijn we in een ruimtevaartmuseum in het Engelse Leicester beland."

Televizier: is dit programma het begin van je comeback?

Ruby
: "Nee, dit was voor de lol. Ik doe ook maar acht uitzendingen. Ik wil niet doorgaan met beroemdheden. Het feit dat het om een ander land ging, maakte het aantrekkelijk."

Televizier: je hebt vorig jaar nog wel filmpjes voor internet gemaakt.

Ruby
: "Dat was voor de BBC en ging over psychische aandoeningen. Ik had het liever voor tv gedaan, maar een interview met een schizofreen trekt nu eenmaal niet zoveel kijkers. En dat terwijl die mensen vaak een stuk interessanter zijn dan stabiele mensen."

Televizier: wat ga je nu doen?

Ruby
: "Weet ik nog niet. Iets met verre reizen en documentaires. Als het maar inhoud en een doel heeft."

Ruby Wax goes Dutch is vanaf woensdag 1 april te zien om 21.30 uur op Net 5. In die aflevering gaat Ruby op pad met Hans Teeuwen.

Extra
-> Alles over dit programma op de Populaire TV-pagina van Ruby Wax goes Dutch.
-> Praat mee op het Ruby Wax goes Dutch-forum.

Reageren