Songfestival blog: Anouk houdt het sober tijdens de eerste repetitie

Anouk trakteert Europa volgende week dinsdag op een sobere uitvoering van ‘Birds’ tijdens het Eurovisie Songfestival. Dat bleek uit de eerste repetitie.

De ingrediënten: veel blauw licht, vogels geprojecteerd op de achtergrond en prachtige close-ups van de zangeres. De achtergrondzangers staan ver achter haar en zijn niet of amper zichtbaar. Volgens oorgetuigen is Anouk uitstekend bij stem.

Niet openbaar

Anouk repeteerde ‘Birds’ vanmiddag voor het eerst op het Eurovisiepodium in Malmö. Daar treedt ze volgende week dinsdag tijdens de eerste halve finale als achtste aan om de eer van Nederland te verdedigen. Komende vrijdag is haar tweede en laatste eigen repetitie. Daarna volgen alleen nog een paar keer een ‘doorloop’ van de hele show. De repetities van vandaag waren niet openbaar toegankelijk, ze konden alleen op afstand via een scherm worden gevolgd. Behalve de eigen verslaggevers van de organisatie mocht niemand opnames maken.

Andere landen die vandaag repeteerden waren o.m. Oekraïne, Rusland en Denemarken. Alle drie zijn volgens bookmakers en kenners kanshebbers op de winst.

Reageren