Songfestival blog: Anouk maakt indruk bij tweede repetitie Songfestival

Anouk repeteerde gisteren voor de tweede keer voor het Eurovisie Songfestival in Malmö. Birds maakte wederom indruk, net als de persconferentie die de zangeres daarna gaf.

Of Anouk nou wint of niet, door haar Songfestivalverblijf in Malmö heeft ze in ieder geval de tijd om er wat achterstallige tv-series doorheen te jassen. In plaats van de ontelbare feestjes af te gaan, ligt ze lekker op haar hotelkamer The Killing en andere dvd-boxen te kijken. Dat vertelde ze gisteren tijdens de persconferentie na haar tweede repetitie voor het Eurovisie Songfestival.

‘Wat zegt ze?’

Die repetitie maakte indruk. Ze zingt Birds drie keer, alle drie even intens. Twee keer zingt ze een regeltje dat er niet thuishoort. Ze wijt het aan ‘een kleine kortsluiting in haar hoofd’, maar dat komt niet door de zenuwen. ‘Ik ben best kalm. Deze persconferentie vind ik zenuwslopender dan op het podium staan.’ Veel is daar trouwens niet van te merken, want er wordt wat afgelachen tijdens de sessie. ‘Serieus, wat bedoelt ze nou?’ vraagt ze op z’n Anouks, in het Nederlands, nadat ze een Engelstalige vraag van de presentator van de persconferentie niet verstaat. Die vraag was overigens of ze zich nog herinnerde dat ze ooit met Queen heeft gespeeld. ‘Ik weet het niet meer, het was waarschijnlijk een wilde nacht’, lacht ze. Veel nieuws komt er verder niet aan bod. ‘Ik heb hier gewoon een leuke tijd en hoop dat veel mensen mijn muziek goed vinden.’

Draken van nummers

Dinsdagavond is het zover en verdedigt Anouk de Nederlandse eer tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Eén gelukje hebben we alvast: het subtiele, ingetogen gezongen Birds komt na twee draken van nummers uit Rusland en Oekraïne. Het eerste is een blaartrekkend lied over wereldvrede waaraan het gezamenlijk chanten van het woord ‘hallelujah’ nog net ontbreekt. Het laatste wordt gezongen door zangeres Zlata, die het podium op wordt gedragen door een man van 2,50 meter. Na die twee glazuurversplinteraars is Birds een verademing. Hopelijk vinden jury en sms-stemmers dat ook.

Kijk en luister onderaan de pagina voor de tweede repetitie!

Reageren