Spanning en sensatie in de finale van The Voice Of Holland – terugblik

15 december 2012 11:01 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Aan alles komt een einde, en dat geldt ook voor het derde seizoen van The Voice Of Holland. Maar zo spannend als de The Voice, maken we maar zelden mee.

Eurovisie Songfestival-winnares Loreen opende de spraakmakende show en deed dat met Leona en Floortje. Luidkeels zongen ze het nummer Euphoria in studio 24 te Hilversum. Toen de dames de sfeer hadden gezet kon The Voice Of Holland beginnen, maar niet voordat er werd stilgestaan bij een voorlopige tussenstand, uit de downloads van de afgelopen week. Hieruit bleek dat Ivar de minste downloads op zijn naam had staan, en daardoor met een achterstand aan de race begon. Johannes startte als derde, Floortje als tweede en Leona had de meeste downloads en kon dus rekenen op een (kleine) voorsprong.

Ivar Oosterloo

Om terug te kijken op het hele Voice-avontuur deden de alle kandidaten hun allereerste auditie nog eens dik over. De echte fan weet dat Ivar zijn intrede maakte met Hit Me Baby One More Time en dus zong hij in de finale nogmaals de hit van Britney Spears. In alle weken is hij “ongelofelijk vooruitgegaan”, complimenteerde Nick hem. Later in de uitzending zag Ivar zijn droom uitkomen, toen hij samen met zijn coach Marco een duet mocht zingen.

Leona Phillipo

De eerste auditie van Leona bestond uit een adembenemende versie van Mesmerized (naar het orgineel van Faith Evans). In de finale aan haar de taak om het eerste optreden te overtreffen. Volgens de jury is dat absoluut gelukt, want Leona is “ongeëvenaard als entertainer”, aldus Roel van Velzen. Dat bevestigde ze verderop in de uitzending tijdens een duet met haar coach Trijntje Oosterhuis.

Floortje Smit

Hoewel ze begon met een achterstand, was Floortje niet van plan om zich zomaar uit het veld te laten slaan. Ze zette alles op alles tijdens haar duet met coach Roel van Velzen, maar kwam pas echt goed tot haar recht toen ze het podium voor haarzelf had, waar ze toepasselijk het nummer Alone ten gehore bracht. De jury vond Floortje tijdens de auditie al goed, en dat is alleen maar positiever geworden. Marco Borsato was “diep geraakt” door het optreden en haar coach vond het optreden bijna een ‘epische’ ervaring.

Johannes Rypma

De Friese Johannes kon rekenen op heel, heel, heel veel steun uit het publiek en moest dit alleen nog even waarmaken. Dat deed hij. Hij zong het nummer All Summer Long van Kid Rock, waarmee hij maanden terug zijn auditie deed. Zelfs de jury kon niet ontkennen dat Johannes hard op weg is een grote ster te worden. Zijn coach Simon sprak die avond de legendarische woorden: “bûter brea en griene tsiis wa't net op Johannes stimme is gjin oprjochte Fries.”

Tussenstand

Na tweede tussenstand moest één van kandidaten The Voice Of Holland verlaten. Deze keer werden de stemmen bij de downloads opgeteld om te komen tot een top 4. Leona stond nog altijd bovenaan, gevolgd door Johannes. Na een spannend momentje maakte Martijn Krabbé bekend dat Ivar de minste stemmen had en als eerste uit de finale lag. Hij mocht voor de allerlaatste keer zijn single laten horen en moest daarna plaatsmaken voor alweer de volgende tussenstand. Hierin voelde Floortje de bui al hangen. Haar voorgevoel werd bevestigd toen zij op de derde plaats stond en The Voice ook moest verlaten.

And the winner is....

Met nog twee kandidaten over, ging de strijd tussen Leona en Johannes. Ze mochten allebei hun eigen single zingen, waarna de definitieve uitslag zou komen. Martijn en Wendy wisten de uitslag tot de allerlaatste seconde geheim te houden. Zowel Johannes en Leona hadden goede kans om te winnen en uiteindelijk viel de beslissing met een verschil van 4% in stemmen. Met veel enthousiasme en opluchting riep Wendy van Dijk de naam van de winnaar: Leona Phillipo!

Meer over