Start Zomergasten met Hans Teeuwen

Zondag start de talkshow Zomergasten weer. Nieuwbakken presentator Wilfried de Jong praat dan drie uur lang met cabaretier Hans Teeuwen.

Wilfried de Jong heeft met Hans Teeuwen niet de gemakkelijkste eerste gast uitgekozen voor zijn presen­tatiedebuut bij Zomergasten. De Brabantse cabaretier met de scherpe tong wil nog weleens opstandig uit de hoek komen.

Wilfried de Jong

Maar De Jong heeft veel zin in zijn nieuwe ‘zomerbaan’, zoals hij de eervolle klus zelf noemt. En de kale Rotterdammer weet precies wat hij wil: "Een geslaagde Zomergasten-avond heeft alles in zich: je maakt een biografie van iemand, maar je moet vooral op zoek naar de reden waarom iemand een fragment toont. Dan kom je uit bij iemands kennis, persoonlijkheid of gekte. Als dat logisch op elkaar inwerkt, is dat de ideale avond.”

Wouter Bos

De komende weken brengt Wilfried hopelijk ook nog genoeglijke zomeravonden door met oud-minister Wouter Bos, ­terrorisme-expert Beatrice de Graaf, theaterregisseur Johan Simons, kunstenaar Daan Roosegaarde en schrijfster Nelleke Noordervliet.

Reageren