Stegeman jaagt op daders in Onopgeloste Zaken op SBS 6

Jaarlijks blijven door tijd- en geldgebrek zo’n 100.000 aangiftes liggen bij de politie. Alberto Stegeman wil een aantal daarvan alsnog ontrafelen in Onopgeloste Zaken.

“Dat aangiftes op de plank blijven liggen, is een grote frustratie onder veel slachtoffers. Zij voelen zich vaak in de steek gelaten door politie en justitie. De politie mist helaas de tijd, mankracht of mogelijkheden om alle aangiftes snel te behandelen, terwijl veel van die gedupeerden wel acuut hulp nodig hebben. Die hulp gaan wij bieden”, meldt SBS 6 over het nieuwe programma.

Slachtoffers

 „Ik neem de strijd van de slacht­offers over”, aldus Stegemans.  In deze eerste aflevering gaat hij op zoek naar een oplichter die een maand in een bed and breakfast sliep zonder te betalen en als matroos spullen van een schip ontvreemdde.

Bewakingsbeelden

 „De politie kreeg maar geen vat op deze zaak”, zegt Stegeman, bekend van Undercover in Nederland. „We spreken nieuwe getuigen en maken gebruik van bewakingsbeelden, net zolang tot we het verhaal rond hebben. Zonder verborgen camera’s deze keer.”

Theo en Cora

Ook helpt hij Theo en Cora, van wie het – net verkochte – huis werd leeggeroofd. Hun persoonlijke spullen werden nooit teruggevonden. Onopgeloste Zaken duikt in het dossier en begint een zoektocht. Welke cruciale rol spelen de notaris en makelaar in de zaak?

Reageren