Sterren Springen best bekeken in Argentinië

Bekende mensen van een duikplank laten springen is een concept dat wereldwijd aanslaat. Nu is de Argentijnse versie van Sterren Springen alweer een grote hit.

De Eyeworks-show ging dinsdag in première in Argentinië en trok 1,1 miljoen kijkers. Daarmee was het de populairste show van de avond. Op en inwonersaantal van ruim 42 miljoen lijkt een cijfer van 1,1 niet erg indrukwekkend, maar dat is het wel wanneer je het marktaandeel bekijkt.

56% van alle televisiekijkende Argentijnen had zijn of haar televisietoestel ingeschakeld op Sterren Springenl. Een mogelijke verlaring voor het geringe aanta kijkers is dat Argentinië heel veel regionale zenders heeft. Ook zal niet elk huishouden in Argentinië een tv hebben.

Litouwen en Roemenië

Het Zuid-Amerikaanse succes van Sterren Springen is verder geen verrassing, het programma scoort goed over de gehele wereld. Australië, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Verenigde Staten, Spanje, China, het Midden-Oosten, Portugal en Finland hebben al eigen versies en binnenkort volgen Oekraïne, Litouwen en Roemenië.

Reageren