Susan Visser is de Mol! Molacties onthuld in laatste aflevering Wie is de Mol?

21 maart 2014 09:31 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het hoge woord is eruit: Susan Visser heeft ons de afgelopen weken voor de gek gehouden in Wie is de Mol? Ze saboteerde erop los en zette medekandidaten en daarmee ook half Nederland op het verkeerde been.

Samengekomen in een oude kerk in Amsterdam zaten de kandidaten rond de tafel in afwachting van de Mol, de winnaar en de verliezer. Wie heeft hen al die tijd voor de gek gehouden?

De Mol stapt in het licht

Samen kijken ze naar de ontknoping van Wie is de Mol? Na seconden van zwijgende blikken, stapt Susan naar voren: “Ik ben de Mol”, zegt ze guitig. Iedereen klapt. Wanneer Freek in beeld komt zien we een verbouwereerde kandidaat die al die tijd op de verkeerde Mol zat, Sofie. De presentatrice had het wel bij het rechte eind en is daarmee de winnaar van Wie is de Mol? 2014.

Afbeelding

Mollenstreken

Vervolgens kijkt de hele groep samen met Art naar de mollenstreken van Susan, hoe heeft ze de pot zo laag kunnen houden? Bij de eerste opdracht in Hongkong was zij samen met Jennifer juist de enige die geld in de pot bracht, best vreemd voor een Mol. Maar, dat was dan ook een ‘schijnbeweging’, de titel van aflevering 1.

Cijfers verdraaien en treuzelen

In de opdrachten die volgden haalde Susan juist ontzettend veel geld uit de pot. Ze verdraaide cijfers waardoor de code bij de seinopdracht niet klopte en wilde ze per se de zware tas meesjouwen, waardoor ze te laat in het hotel kwam waar Aaf en Daphne zich verschanst hadden.

En dan de Boeddha met de twee vingers. Een hele opdracht lang liep Susan met twee vingers door een zee van Boeddha’s heen en ja, uiteindelijk zette ze natuurlijk precies de verkeerde op de foto. En dan de opdracht in de lege loods: “Zien jullie mij!”, riep Susan keer op keer door de portofoon. Blijkbaar niet, want elke week vlogen er weer deelnemers uit die verliefd waren geworden op hartelijke Susan.Afbeelding

Nog meer geld uit de pot

De keuze voor een groepsvrijstelling waarmee er 2000 euro uit de pot verdween was ook wel aan Susan besteed en dan de enveloppenopdracht aan het eind. Samen met Freek vaarde Susan brievenbus na brievenbus af om de enveloppen te verzamelen, maar haar eigen verstuurde envelop naar Freek, waar 1750 euro in zat, liet ze liggen! De pot was weer eens honderden euro’s lichter dan de bedoeling van de kandidaten was.

Aanwijzingen voor de kijkers

En hoe hadden we als kijkers kunnen voorspellen dat het Susan was die ons voor de gek hield? In verschillende afleveringen kwamen vissersnetten voorbij, Susan reed een vissersnet kapot, op verschillende pilaren zagen we de cijfers 6 en 5 (het geboortejaar van Susan is 1965) ,het eerste beeld dat Susan te zien krijgt als ze in de toekomst kijkt, is het Mol-logo en ga zo maar door.Afbeelding

Samen op vakantie

De groep kandidaten keek hun ogen uit bij de beelden waarin ze zichzelf met open ogen in Susans vallen zagen trappen. “In het echt vind ik jullie zo leuk wil ik echt met jullie op vakantie!”, riep Susan uit, om maar even te laten merken dat ze niet alleen maar doortrapt en vals is. “De gezellige momenten tussendoor waren echt oprecht hoor, ik hoop dat jullie dat weten”, verzekert de Mol haar medekandidaten.

Einde

Met deze laatste aflevering komt er een einde aan weer een succesvol seizoen van Wie is de Mol? . Presentator Art Rooijakkers kan terugkijken op een mooie tijd en is blij met de finale.

De makers van Wie is de Mol kunnen maar even uitrusten van dit seizoen en dan beginnen de opnames van Wie is de Mol 2015 alweer in de zomer. De fans moeten nog wat langer geduld hebben. Pas in 2015 zal Wie is de Mol? weer op de buis verschijnen.

Er waren nog meer opvallende momenten in het spel die Susan als Mol aanwezen.

Meer over