Tipgever Spoorloos blijkt te zijn vermoord

Een 54-jarige man uit het Duitse Gießen, die waarschijnlijk waardevolle informatie had kunnen geven voor het tv-programma Spoorloos, blijkt te zijn vermoord. Toen verslaggever Derk Bolt bij het huis van de tipgever arriveerde was dit afgezet voor politie-onderzoek.

Voor de voorlopig laatste aflevering van Spoorloos ging Derk Bolt (foto) in Zwitserland op zoek naar antwoorden op de kwellende levensvragen van Ronald.

Levensverhaal
Ronalds moeder wordt als 27-jarige ongehuwd en kinderloos opgenomen in een sanatorium in het Zwitserse Davos. Daar leert ze Toni kennen, een Duitser die net als zij wordt behandeld voor astma. Als zijn Nederlandse liefje onverhoopt zwanger raakt, is Toni niet direct enthousiast. Hij stelt een abortus voor. Zij wil daar echter niets van weten en keert als alleenstaande moeder met baby Ronald terug naar Nederland. Tot zover het verhaal dat Ronald van zijn moeder heeft gehoord. Maar nog niet zo lang geleden ontdekte hij bij toeval dat Toni maar liefst zestien jaar alimentatie voor hem heeft betaald. Derk Bolt reisde naar het Zwitserse Davos om Toni te vragen waarom hij dat deed.

Niet meer in leven
In Zwitserland bleek dat Toni al in 1997 is overleden. Derk ontdekte dat Ronalds vader samen met twee onbekende mannen in een familiegraf in het Duitse Gießen ligt. Een familieband met deze mannen had Toni echter niet. Van Toni was verder geen familie te vinden. Wel vond Derk Bolt familie van de mannen waarmee Toni zijn graf deelt. Een van de familieleden zou waardevolle informatie kunnen geven. Toen Derk bij het huis van de man aankwam was dit afgezet door de politie. Die deed er onderzoek naar de achtergrond van de moord op de man, die enkele dagen eerder plaatsvond.

Het item over de zoektocht naar de vader van Ronald wordt maandag 13 februari uitgezonden.

Reageren