Vanavond: de grote finale van Heel Holland Bakt

Vanavond is het tijd voor de grande finale van Heel Holland Bakt. Narcis, Rutger en Evert moeten de jury zien te overtuigen met een spectaculaire bruidstaart.

Omroep MAX-baas Jan Slagter wilde door Heel Holland Bakt in de zomer te programmeren, bewijzen dat de zomerstop van de Publieke Omroep onzin is. Hij haalde zijn gelijk. De bakwedstrijd bleek het recept voor hoge kijkcijfers en zorgde zelfs voor een kleine bakhype in Nederland.

Martine Bijl

De kandidaten blancheerden, couvreerden en extraheerden dat het een lieve lust was. Nederland huilde maar al te graag mee wanneer de taart van een deelnemer ­jammerlijk inzakte en juichte mee als een pronkstuk puntgaaf uit de oven kwam. Martine Bijl werd geprezen om haar presentatie, die precies de juiste snaar raakte. Haar chemie met de amateurbakkers was ook niet te missen.

Spectaculaire bruidstaart

In de laatste aflevering zijn nog drie bakwonders over. Om de druk op de finalisten op te voeren, kijken familie en vrienden toe hoe er friandises (zoete hapjes voor bij de koffie of thee) en een spectaculaire bruidstaart gebakken worden. Wie zijn buik daarna nog niet vol heeft van al het gebak, kan op zaterdagavond kijken naar de Britse versie van het programma.

Reageren