Vanavond in Ontvoerd: vader beschermt kind met handgranaat

Het gaat er vanavond heet aan toe in Ontvoerd, wanneer een Bosnische vader handgraten aanschaft om John van den Heuvel te stoppen.

De achtjarige Emir werd afgelopen zomer letterlijk uit de handen van zijn moeder gerukt door zijn eigen vader. Hij nam zijn zoon halsoverkop mee naar Bosnië en zet alles op alles om Emir daar te houden. Ten einde raad schakelde de moeder John van den Heuvel in, die met zijn team het jongentje naar Nederland probeert te halen.

Handgranaten

Dat is wanneer de narigheid begint, want Emirs vader zet zwaar geschut in om zijn kind uit de handen van zijn moeder te houden. Zo schakelt hij een motorbende in en schaft voor de zekerheid ook nog eens twee handgranaten aan. Al snel wordt duidelijk dat Van den Heuvel te maken heeft met een levensgevaarlijke man. Toch geven hij en de moeder niet op, want Emir leeft in Bosnië in een schuur, een onacceptabele leefomgeving voor een kind.

Tweeluik

Wie het avontuur graag tot een goed einde ziet komen, kan nog wel eens bedrogen uitkomen. De zaak is een tweeluik, waarvan de eerste aflevering vanavond wordt uitgezonden. Volgende week is de conclusie pas te zien. Maar dat maakt de uitzending van vandaag er niet minder spannend om: uit de voorbereiding blijkt dat de moeder van Emir volledig in haar recht staat. Ze moet dus machteloos toekijken hoe de vader met grof geweld zijn gelijk haalt.

Meer over:

Reageren