Vavanond in TV Lab: Ik Kom Bij Je Slapen en Kijkerspitch

Ook vanavond lanceert Nederland 3 twee gloednieuwe programmaformats. Ik Kom Bij Je Slapen en The Crowdfunders worden gepresenteerd.

Na een ­introductie van presentator Jelte Sondij in Green Room gaat Frank Evenblij in de tweede aflevering van De Gielmobiel wederom op pad in zijn mobiele studio om te ontdekken wie vandaag weer met Giels gsm aan de haal is gegaan.

Ik Kom Bij Je Slapen

Frank geeft het stokje over aan Manuel Venderbosch, die het gloednieuwe Ik Kom Bij Je Slapen (foto) presenteert. In dit realityprogramma gaan dertigers die last ­hebben van een ‘quarterlife crisis’ op zoek naar zichzelf en de zin van het leven. Dit doen ze door te logeren op vier bijzondere adressen waar ze mensen ontmoeten en dingen ervaren die hun leven een nieuwe impuls zouden moeten geven.

The Crowdfunders

Daarna is het de beurt aan De Kijkerspitch. In dit vaste TV lab-onderdeel mogen kijkers zelf een programma-idee aandragen. Van de beste pitch wordt een echte pilot opgenomen. Dit jaar won Priscilla Verwoert met The Crowdfunders, een programma over ambitieuze jongeren die bomvol goede ideeen en mooie ­dromen zitten, maar geen geld of investeerders hebben om ze ook daadwerkelijk uit te voeren. Via crowdfunding, zelf donateurs via internet werven, proberen ze zaken te verwezenlijken als een eigen restaurant of een nieuw weeshuis in Bangladesh. 

Reageren