Voor of tegen de Frogers?

De avonturen van de 'bijstands'familie Froger in Effe geen cent te maken trekt wekelijks gemiddeld meer dan een miljoen kijkers. Er wordt dan ook door heel Nederland over gepraat. Zijn zij voor of tegen dit realityprogramma? Televizier.nl zet de voors- en tegens op een rijtje.

Veel mensen zijn wel over het idee te spreken, zoals Carla en Sjaak Sies, de initiatiefnemers van de Voedselbank in Nederland. En ook in de straat zijn veel bewoners blij dat leven op bijstandsniveau een keer op een serieuze manier onder de aandacht wordt gebracht. Ze vinden het vooral fijn dat er ook aandacht is voor de schaamte van mensen om bij de voedselbank aan te kloppen.

Horloge
Maar natuurlijk zijn er ook critici: Wat is nou een maand? En hoezo op bijstandsniveau? De jaarlijkse kosten zoals de gemeentebelastingen, schoolgeld, abonnementen, kapotte huishoudelijke apparaten, het verlengen van een paspoort of rijbewijs en noem maar op, komen gedurende deze maand niet voorbij. En als je weet dat Rene afgelopen zomer nog aangifte deed na diefstal van zijn horloge (ter waarde van 30.000(!) euro) is het misschien moeilijk om de real life soap in de juiste context te plaatsen.

Imago
Deze loftuitingen en kritiek zijn er, maar Effe geen cent te makken wordt goed bekeken en de Frogers blijven met een goed gevoel terugkijken op hun bijstandsavontuur. En een ding is zeker: het komt in ieder geval het imago van de Voedselbank ten goede.

Reageren