Populairst portret

Waylon levert het meest op in veiling Sterren op het doek

De twee schilderijen die Waylon niet uitkoos in zijn aflevering van Sterren op het doek, hebben bij de veiling van de portretten het meeste geld opgebracht.

De twee portretten die Waylon zelf niet uitzocht in de uitzending, gingen het hardst in de veiling. Dat is te zien op de website waar de doeken uit het Omroep MAX-programma Sterren op het doek geveild worden.

Waylon

Het bijzondere doek van Daniel Martin, waarvoor de kunstenaar een aantal voorwerpen over het gezicht van Waylon plakte, is de voorlopige winnaar met 3400 euro. Het andere doek van Waylon, Save and sound van Annemiek Vera, bracht 3250,50 euro op. De opbrengst van de schilderijen gaat naar de Bobby en Robine Foundation.

Gaïd Ombre

Het portret dat tot nu toe het minste geld in het laatje bracht, is dat van kunstenares Gaïd Ombre. Haar doek van Floortje Dessing leverde 1250 euro op. Het doek raakte na afloop van de uitzending van Sterren op het doek in opspraak omdat kunstenares Gaïd nogal stellig beweerde dat Floortje haar schilderij zou kiezen. Wat niet zo bleek te zijn. Het viel zelfs als eerste af.

Caroline de Bruijn

Hoeveel de andere schilderijen opbrachten, is te zien op de veilingsite van Omroep MAX. Overigens zijn nog niet alle portretten geveild. Op die van Caroline de Bruijn kan op dit moment nog geboden worden. De afleveringen met Lee Towers, Bibian Mentel en Maarten van Rossem moeten nog uitgezonden worden. 

 

Meer over:

Reageren