Wie is de Mol? aflevering 1 - Terugblik

De eerste aflevering van Wie is de Mol? was er een met vele verdenkingen. Maar uiteindelijk moest Ewout Genemans naar huis. 

De tien kandidaten moeten meteen na aankomst in Zuid-Afrika aan de bak. Ze worden ieder op een andere plek gedropt in een buitenwijk van Soweto in Johannesburg. Vanaf daar moeten ze binnen 45 minuten bij een kerk zien te komen met behulp van een aanwijzing. 

Kerkdienst

De eerste die op de juiste plaats aankomt is Janine Abbring. Ze komt middenin in volle kerkdienst terecht waarna de voorganger haar op het podium roept en toespreekt. Hij vertelt haar iets over haar eigen carrière en over Zuid-Afrika. De tweede die in de kerk verschijnt is Joep van Deudekom, hij krijgt eenzelfde behandeling. Ook Carolien Borgers heeft de kerk binnen de tijd gehaald, net als Kees Tol. De rest is te laat. Met de opdracht viel 4.000 euro te verdienen, maar de groep haalde slechts 800 euro binnen. 

Verbonden

Art Rooijakkers heeft na afloop van de eerste opdracht meteen een verrassing in petto. Hij vertelt dat de volgende dag tien vrijstellingen op het spel staan. Die avond beginnen meteen de verbonden. Joep, Carolien en Janine wisselen aanwijzingen uit en Zarayda start als reactie een tegenverbond met Kees en Ewout Genemans. 

bungeejumpen

Op dag twee moeten de kandidaten zich opsplitsen in twee groepen. De ene groep moet bungeejumpen terwijl de andere moet raden of ze zullen springen. Vervolgens moet de twee groep springen en moeten de anderen raden. Bij een goede voorspelling volgt een vrijstelling. Als iedereen elkaar een vrijstelling gunt, zouden alle kandidaten dus doorgaan naar de tweede aflevering. De eerste groep met Ewout, Carolien, Tim Haars, Janine en Paulien Cornelisse gokt express of niet express verkeerd en geeft zodoende geen vrijstellingen weg. 

Vrijstellingen

De andere groep met Tania Kross, Zarayda Groenhart, Joep, Kees en Daniël Boissevain kiest daarna wel naar eer en geweten omdat ze om de een of andere vage reden denkt dat ze daarvoor beloond zal worden. Bij de andere groep krijgen Paulien, Janine, Carolien en Tim wel een vrijstelling. Alleen Ewout moet het zonder doen. Art biedt vervolgens 1000 euro voor de vrijstellingen, maar niemand levert de zijne in. Zes mensen moeten dus naar de executie. 

Test

De executie is als altijd zenuwslopend, maar wie van de zes moet er naar huis na slechts 48 uur Wie is de Mol? Tania is de eerste, zij krijgt een groen scherm. Ook Daniël mag voorlopig nog blijven. De volgende is Ewout. En bij hem wordt het scherm rood. Ewout Genemans is de eerste afvaller. 

Meer over:

Reageren