Wie is de Mol? Susan Visser natuurlijk!

20 maart 2014 09:31 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vanavond is daar dan eindelijk de dag waar we met z’n allen al weken naar uit keken: de ontknoping van Wie is de Mol?! Wij denken het te weten: Susan is de mol…

Freek is niet de mol, Sofie niet de verliezer en Susan niet de winnaar, vertelde Art vorige week. Daar schieten we natuurlijk niet veel mee op. Alleen weten we nu dat de Mol een vrouw moet zijn, waarvan de naam met een S begint.

Sofie?

Is het presentatrice Sofie, die soms opvallend molde om zichzelf verdacht te maken? Hoewel ze niet mee peddelde bij het roeien en daarmee een aantal kijkers op het verkeerde been zette, blijft ze fanatiek en probeert ze zoveel mogelijk informatie te verzamelen. 

'Onschuldige' Susan

Maar dan Susan Visser! Als de onschuld zelve leidde ze in het grootste geheim alle kandidaten om de tuin. Aanwijzingen voor de kijker zitten verweven door het spel, zo heb je als je wat goochelt met cijfers de eerste aanwijzing al te pakken. Susan is in het spel vaak bezig met de cijfers 3 en 4 als het gaat om aantal kokers, enveloppen etc. Als je 4 en 3 achter elkaar uitspreekt in het Chinees, dan krijg je ‘Susan’.

Doolhof

Verder lijkt ze weinig te doen met zogenaamde ‘belangrijke informatie’ die ze krijgt. Toen Sofie haar uit de doeken deed dat Aaf een vingerafdruk had gezien toen ze keek naar beelden uit de toekomst, was het wel heel vreemd dat Susan diezelfde vingerafdruk later niet herkende als zodanig, maar het bestempelde als ‘een soort doolhof’.

Schoppen

Als je kijkt naar het teken ‘schoppen’, uit het kaartspel, dan zie je dat dat op de achtergrond wordt getoond bij Susan in het deelnemersfilmpje aan het begin van Wie is de Mol?! Later komen de schoppen ook nog in het beeld waar Art staat. Met een schop kun je graven in….jawel, de grond, waar de mol zo van houdt.

Balans

En dan nog een aanwijzing. Volgens Art zoekt de Mol dit seizoen ‘de balans in extremen’. Laat Susan nu net als sterrenbeeld weegschaal hebben!

En het t-shirt van Jan-Willem waar zo veel over te doen is geweest, kan ook slaan op Susan. Onderaan staat namelijk 'Sus'.Afbeelding

En wat dacht je van deze theorie?

We kunnen blijven speculeren, maar vanavond zullen we het zeker weten, wanneer alle kandidaten bij elkaar zijn in een prachtig landhuis. De ontknoping van Wie is de Mol? is te zien om 20:30 uur op Nederland 1.

Een verslag van de finale op Ellis Island lees je hier.

Meer over