Willeke van Ammelrooy bewondert Beatrix

De actrice heeft koningin Beatrix intensief bestudeerd voor haar rol in de nieuwe Nederlandse serie Beatrix, Oranje onder vuur. En daar viel Willeke een aantal dingen op.

"Alles blijft altijd in de plooi bij Beatrix. Hoe krijg je dat voor elkaar?", vroeg Willeke zich tijdens het researchen af. "Maar dat doet ze, omdat zij vindt dat een koningin zo moet zijn.”

Bewondering
Willeke heeft wel heel veel bewondering voor de koningin. "Ze is lekker eigenwijs. Als de regering zegt dat ze niet naar ‘Arabirië’ op staatsbezoek moet gaan, gaat ze toch en pakt het nog goed uit ook. En terwijl iedereen al jaren zegt dat haar haar mooier is als ze het afknipt, doet ze dat niet. Ze laat zich niet van haar stuk brengen.” 

Pruik
Over haar gesproken, in Beatrix, Oranje onder vuur, dat op 2 januari begint, zet Beatrix na een zware dag een stuk pruik af. Is dat op waarheid  gebaseerd? "Nobody knows, maar het zou mij niets verbazen. Ik heb via via gehoord dat ze dun en moeilijk haar heeft en een kleine pruik is dan de enige goede oplossing.”

Reageren