X Factor liveshows gaan op de schop

Niet alleen het format van X Factor is veranderd, maar ook de liveshows zijn net even anders dan voorgaande jaren. Als eerste een gloednieuwe decor.

Niet alleen de looks, maar ook de invulling van de show is op de schop gegaan. Thema’s als Nederlandstalig, rock en disco zijn verleden tijd, de focus ligt nu vooral op het kunnen van de kandidaten. Ook worden de kandidaten tijdens de show bijgestaan door – volgens RTL – de beste dancecrews van Nederland. The Funky Presidents, Come Correct, DCJ, Got Skills, Sine Forma, On Point en That’s What She Said betreden het X Factor-podium.

Geen resultshow bij X Factor

Daarnaast verdwijnt ook de zogenaamde resultshow waarin altijd bekend werd wie er door waren. “De lijnen om op de talenten te stemmen, gaan nu bij het begin open en aan het eind wordt gelijk duidelijk welke acts doorgaan”, aldus RTL. De eerste liveshow wordt vrijdag geopend door alle kandidaten die gezamenlijk Get Lucky van Daft Punk en Pharrel zingen. “Dan wordt ook gelijk duidelijk dat er een spectaculair nieuw decor is.”

Reageren