Big Brother stopt eerder dan verwacht

22 februari 2022 13:47 | reality | Door Janine van Rooden

© Michel Schnater

Realityprogramma Big Brother stopt twee weken eerder dan vooraf was gecommuniceerd. Dat blijkt uit het programmaschema van RTL voor april.

Eind vorig jaar gingen de bewoners van het huidige Big Brother-seizoen het huis in. Samen gingen zij het sociale experiment aan om daar, zoals verwacht, 100 dagen te verblijven. Nu blijken deze 100 dagen te worden ingekort naar 84 dagen. De finale van het realityprogramma zal daardoor niet op 9 april, maar al op 26 maart 2022 te zien zijn bij RTL 5 en Videoland. Dat blijkt uit het programmaschema.

Reactie RTL

Volgens RTL is het altijd al het plan geweest om na 84 dagen met deze editie van Big Brother te stoppen: "Big Brother is dit seizoen natuurlijk onvoorspelbaarder dan ooit en zo ook de lengte van het experiment", aldus een woordvoerder van de zender tegenover Showbizznetwork.nl.

Lees ook: Nieuwe Big Brother gekenmerkt door schaarste en onvoorspelbaarheid

De resterende bewoners zitten dus nog maar een paar weken in het Big Brother-huis. Daarna wordt duidelijk wie de winnaar zal zijn en daarmee de opvolger wordt van Jill, die vorig jaar won. Kijkers balen dat het programma eerder stopt dan verwacht.

Meer over