Hoe Gaat Dat Bij Jullie Thuis?

EO komt met nieuw programma over opvoeden

1 augustus 2022 14:33 | reality | Door Janine van Rooden

© EO

De EO komt met een nieuw tv-programma dat alles te maken heeft met het opvoeden van kinderen. De omroep hoopt hiermee 'het échte gesprek over opvoeden te stimuleren en te inspireren om elkaars opvoeding niet te veroordelen'. 

In Hoe Gaat Dat Bij Jullie Thuis? kijken opvoeders met verschillende opvoedstijlen mee in het reilen en zeilen bij elkaar thuis. Er wordt vooral gekeken naar hoe bepaalde zaken worden aangepakt en waarom.

Familie Pos

In elke aflevering staan twee gezinnen met verschillende manieren van opvoeden centraal. Ze komen allebei een dag bij elkaar over de vloer, waarna ze met elkaar in gesprek gaan over hun ervaringen door feedback en tips te geven.

Ook kijkt er elke dag een panel mee dat vanuit huis hun ongezouten mening geeft over de beelden van de gezinnen. De bekende Helemaal het Einde-familie Pos maakt hier deel van uit.

Aftertalk

Er komt ook een aftertalk van het nieuwe opvoedprogramma. Op NPO Start is Opgevoed Staat Netjes te zien, een serie waarin psycholoog Steven Pont fragmenten uit het tv-programma bespreekt en opvoedtips geeft. "Met elkaar praten over opvoeden is belangrijk. Opvoeden is toch een beetje een proces van achttien jaar lang intelligent vooruit struikelen en daarin kun je best iets van elkaar opsteken", aldus Steven.

Hoe Gaat Dat Bij Jullie Thuis? is vanaf maandag 8 augustus 2022 elke werkdag om 19:05 uur te zien op NPO 1

Meer over