Reality... of toch niet?

Jeffrey verklaart 'narcistisch gedrag' in Een Jaar van Je Leven

10 juli 2023 15:33 | reality | Door Janine van Rooden

© William Rutten

Kijkers van Een Jaar van Je Leven zullen de markante Jeffrey niet snel vergeten. Zo veel fans hij heeft, zo veel haters heeft hij ook. De oud-deelnemer komt daarom nu met een verklaring over zijn opmerkelijke gedrag in de realityshow. 

Jeffrey lijkt binnen de muren van de loods namelijk twee gezichten te hebben, maar de vork blijkt heel anders in de steel te zitten.

Gedrag

Als er iets in de besloten samenleving moet gebeuren staat Jeffrey altijd paraat om te helpen, maar als er een discussie wordt gevoerd kan hij het niet laten om de boel flink op te hitsen, ruzie te zoeken en al schreeuwend te benadrukken dat hij 'Jeffrey den fucking Hartog' is die 'de beste is en álles kan'.

Kritiek

Waar de ene kijker dit gedrag met een korreltje zout neemt, kan de andere het bloed van de deelnemer wel drinken. Op social media wordt er dan ook veel over gepraat en wordt hij regelmatig voor 'narcist' uitgemaakt.

Tactiek

Een paar weken geleden moest Jeffrey na een verloren eliminatieduel de realityshow verlaten. Nu hij eindelijk weer in de buitenwereld is, onthult hij in een vraag-en-antwoordsessie op Instagram de ware reden van zijn gedrag. Wat blijkt? Het was allemaal tactiek.

"Mijn tactiek was à la Conor McGregor en Zlatan Ibrahimovic: grote mond, bluffen en dan proberen de daad bij het woord te voegen. Op een gegeven moment ga je overschreeuwen en probeer je mensen mentaal een beetje bang te maken. Door de verdienopdrachten krijg je de kans om jezelf te laten zien, daardoor kan je mensen op het verkeerde been zetten en doen geloven dat je echt alles kan. Dat was gewoon tactiek en heb ik continu ingezet", aldus Jeffrey.

Meer over