A-ha!

MAFS-expert Patrick verklaart Annekes gedrag tijdens huwelijksdag: 'Verliefd op het plaatje'

21 februari 2024 13:37 | reality | Door Judith Regeling

© Videoland
De kijkers van Married at First Sight die enkel de bruiloft van Anneke en Dirk hebben gezien, kunnen vast hun oren en ogen niet geloven als we vertellen hoe hun huwelijk is afgelopen. Anneke leek dolgelukkig, maar volgens expert Patrick kwam dat niet door Dirk...

Let op: spoilers van aflevering 14!

Lees ook: Alles over Married at First Sight 2024 

Anneke en Dirk

Als je ons enkel op basis van de bruiloften had gevraagd welk koppel de grootste kans had om bij elkaar te liefde te vinden, hadden we mogelijk wel 'Anneke en Dirk' gezegd. Bij hen sprongen al vanaf het allereerste momenten de vonken ervan af. Maar achteraf bleek niets minder waar. Nog geen dag later trok Anneke de stekker er namelijk alweer uit. Ze vond Dirk simpelweg niet aantrekkelijk en zag geen toekomst samen. En liet ze ze hem dan ook duidelijk weten.

Patrick van Veen

Volgens Patrick van Veen, die de beelden uiteraard geanalyseerd heeft, komt dat gedrag ergens vandaan. "Ik denk niet dat we ooit in de geschiedenis van Married at First Sight hebben meegemaakt dat mensen bij de ambtenaar komen en elkaar al op de mond zoenen voordat er überhaupt iets is gezegd", vertelt hij nog enigszins positief. "Maar wat ik nu langzaam begin te snappen, is dat Anneke verliefd was op het plaatje."

En daarmee doelt hij niet op de man die bij het altaar op haar wachtte. "Het plaatje was niet zozeer Dirk, maar de aandacht. Haar zonen die haar naar de ambtenaar brachten. De familie, de aankleding. Dat is waar ze verliefd op werd", gaat hij door.

Grote verschillen

Zelfs bij het terugkijken van hun trouwvideo's blijkt het grote verschil in beleving. "Toen ik net keek hoe beiden omgingen met het videobeeld, vielen er voor mij wel een paar kwartjes", legt Patrick verder nog uit. "Anneke kijkt naar het plaatje, Anneke is bezig met het beeld en geniet van het beeld wat die dag was. Dirk, jij kon niet kijken naar het beeld. Je keek naar mij, schoot vol en keek weg. Jij hebt genoten van het gevoel."

En dat lijkt nu precies waar het tussen de twee botste. Of er echter nog een happy end voor de twee in het verschiet ligt, is de vraag. Carlo hint er ergens wel op.

Married at First Sight is iedere dinsdag en woensdag om 20:30 uur te zien op RTL4. Terug- en vooruitkijken kan via Videoland.

Meer over