Kamperen met de hele familie

Natasja Froger over Happy Campers: "Rummikuppen met bitterballen, gelukkiger kun je mij niet krijgen"

1 november 2023 08:00 | reality | Door Irma Tomas

In de realityserie Happy Campers op TLC reizen René en Natasja Froger met al hun kinderen, schoonzoon- en dochters en kleinkinderen drie weken door Engeland met vier campers, een joekel van een caravan en kilo’s bitterballen.

Ben jij zelf een happy camper?
"Oh ja. Ik vind het heel gezellig om met het hele zooitje weg te gaan. Dat doen we sowieso geregeld met alle kinderen, een weekje of een weekend, of alleen met de volwassenen. Maar ik kampeer nog helemaal niet zo lang. Als kind ging ik altijd een weekje op ponykamp, daarna werd ik stewardess en toen de kinderen kwamen kochten René en ik een appartement. Maar van 2007 tot twee jaar geleden hebben we gevaren en een boot is eigenlijk een drijvende caravan dus dat is ook een beetje kamperen. Als je in een haven ligt, dan horen je buren alles van je en je gaat ook bij elkaar langs om bijvoorbeeld mosterd te lenen."

Hoe kwamen jullie op het idee van een realityserie?
"10 jaar geleden hebben we met de kinderen drie weken door Amerika gereisd met drie campers en dat was zo gezellig, zelfs zonder wifi vonden de kinderen het leuk. Daar hadden ze het in de jaren daarna nog vaak over en toen TLC vroeg of we dat niet nog een keer wilden doen, dachten we waarom niet? Maar dan naar Engeland omdat dat land huizenhoog favoriet is bij ons.”

Waarom Engeland?
"We hebben daar veel vrienden. René en Dominic Grant van de zanggroep Grant & Forsyth waren jarenlang dikke vrienden, of eigenlijk meer broers. We deden alles met hem en zijn vrouw Julie en onze kinderen groeiden samen op. Met z’n vieren hebben we Engeland ontdekt en hun vriendenkring werd de onze. Helaas is Dominique overleden in coronatijd maar we gaan nog steeds iedere maand een paar dagen op bezoek bij Julie."

In de eerste aflevering is te zien dat je een idiote hoeveelheid snacks en drank meenam van huis.
"Ik ken m’n pappenheimers, ik moet ze tevreden houden. ’s Avonds spelen we graag kaartspelletjes en dan hoort daar een vlammetje en een bitterbal bij. Ik had bijvoorbeeld ook een koffiezetapparaat en melkschuimer bij me, want de kinderen zijn niet vooruit te branden zonder koffie ’s ochtends."

Wat vond je het allerleukste aan de reis?
"Dat ik alles en iedereen om me heen had. De kleinkinderen van 4 en 8 kwamen ’s ochtends nog in hun pyjama al bij me aan met hun fietsje. Even naar oma, daarna even bij een tante langs. Hoe leuk is dat? We zijn ook enorme natuur- en dierenliefhebbers en in de laatste week kampeerden we in het New Forest waar paarden, ezels en koeien in het wild rondlopen. We zijn daar met bijna alle meiden gaan paardrijden in het prachtige landschap. Maar natuurlijk was het samenzijn het leukste, lekker toepen, rummikuppen met bitterballen. En ik met een kleinkind op schoot. Gelukkiger kun je mij niet krijgen."

De Frogers: Happy Campers is elke woensdag om 20:30 uur te zien bij TLC en wekelijks vooruit te kijken op discovery+.

Meer over