Grensoverschrijdend gedrag

Ophef over Big Brother-bewoner Leroy

8 februari 2022 14:41 | reality | Door Janine van Rooden

© RTL/Wesley de Wit
Er is ophef ontstaan over Big Brother-Leroy. De bewoner heeft een officiële waarschuwing gekregen van de productie vanwege grensoverschrijdend gedrag.

De afgelopen dagen was er veel commotie op social media onder de kijkers van de livestream van Big Brother. Daar zagen zij hoe bewoner Leroy vrouwelijke medebewoners begluurde in de douche. Ook betastte hij zichzelf in bad. De beelden werden gelijk veelvuldig gedeeld op Twitter. Veel kijkers vroegen zich af hoe en wanneer de productie van het realityprogramma in zou grijpen.

Verklaring RTL

Leroy kreeg maandag een officiële waarschuwing van de productie vanwege grensoverschrijdend gedrag. Bij een volgend incident zal hij het Big Brother-huis per direct moeten verlaten. Kijkers van het programma vroegen zich af of dit wel genoeg was. "Zero tolerance betekent direct actie ondernemen en passende consequenties doorvoeren. Dat kan dus ook betekenen iemand direct aanspreken op gedrag en de gevolgen benadrukken als het gedrag aanhoudt", aldus RTL. Leroy is na de waarschuwing ook in contact gebracht met een psycholoog, zodat hij kan inzien waarom zijn gedrag niet gepast is.

Reactie Leroy

Inmiddels heeft Leroy het nieuws ook aan de andere bewoners verteld. De productie van Big Brother moest het hierbij ontgelden: "Ik dacht: wat zijn dit een stelletje mongolen. Ze dachten van mij dat ik over het muurtje had gegluurd. Ik werd helemaal gek en zei: 'Waar slaat dat op?!'" 

Meer over