Opmerkelijk

Paul de Leeuw stopt met Niet Klein te Krijgen na ophef

10 april 2024 13:00 | reality | Door Judith Regeling

© BNNVARA/SkyHigh TV
Paul de Leeuw zal niet langer het gezicht zijn van Niet Klein te Krijgen. De presentator heeft al zijn werkzaamheden voor het populaire programma van BNNVARA neergelegd na de ontstane kritiek.

Dit terwijl hij in februari nog volop bezig was met de opnames van het tweede seizoen.

Lees ook: Regisseur weggestapt bij Niet Klein te Krijgen om tirade Paul de Leeuw 

Niet Klein te Krijgen

Begin februari kwam al het nieuws naar buiten dat er wat aan de hand was achter de schermen van Niet Klein te Krijgen. De presentator en een van de regisseurs zouden namelijk tijdens een van de eerste draaidagen in een heftige discussie terecht zijn gekomen over de werkwijze. Hierbij zou Paul de Leeuw met stemverheffing zijn ongenoegen hebben geuit. De regisseur vond dit niet prettig en al helemaal niet op de locatie waar ze zich op dat moment bevonden: Het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

"Paul heeft hiervoor die dag zijn excuses gemaakt richting de regisseur. Van de producent hebben we vernomen dat tijdens de verdere draaiperiode dit soort incidenten niet meer zijn voorgekomen", aldus een woordvoerder destijds. Paul ging er vervolgens vanuit dat het na een goed gesprek met de regisseur was afgedaan. Tot de media er lucht van kreeg.

Paul de Leeuw

Dat heeft hem dan ook uiteindelijk doen besluiten al zijn werkzaamheden neer te leggen, zo vertelt hij nu in de podcast Lightless Lounge van Nikkie de Jager en Wes van Os. "Ik wil niet dat in het Prinses Máxima Centrum maar één ouder met een kind dat ziek is, denkt: daar loopt die jongen die zijn stem heeft verheven. Dus ik heb het stopgezet en enorme gesprekken gehad, ook over dat het allemaal niet is gegaan zoals het nu is geïnterpreteerd. Dat wordt ook door iedereen toegegeven", aldus Paul.

"Dit programma moet gaan om de kinderen die centraal staan. Een presentator die onterecht onder vuur lag, moet daar geen rol in spelen. Dus ik ben ermee gestopt", gaat ie door. "Ik wil in het Prinses Máxima Centrum geen onderwerp van gesprek zijn. Daarbij zijn de verhoudingen tussen mij en een aantal personen van het productiebedrijf zo anders dat ik denk: we moeten elkaar loslaten."

Complete reactie

Benieuwd wat Paul nog meer te zeggen heeft? Bekijk dan hieronder de complete video. Het stuk over Niet Klein te Krijgen zit zo rond 46:00 in de uitzending.

Het eerste seizoen van Niet Klein te Krijgen is terug te zien via NPO Plus en NLZiet. 

Meer over