Kijkers zijn niet blij

Spoiler Alert: dit is de eerste finalist van Big Brother 2022

10 maart 2022 10:57 | reality | Door Janine van Rooden

© RTL

De eerste finalist van Big Brother 2022 is bekend. Kijkers van de livestream hebben al kunnen zien welke kandidaat de gelukkige is. Televisiekijkers moeten daar nog even op wachten, dus let op: spoiler alert!

Tijdens een spel konden de Big Brother-bewoners kiezen voor geld in de jackpot of een mysterieuze gouden sleutel. Salar, Kristof en Nawel konden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en kozen voor de laatste optie. Om deze sleutel te verdienen moest nog een ander spel worden gespeeld en dat kon maar met twee kandidaten. Aangezien Salar en Kristof het eerste spel als beste hadden gespeeld waren zij de uitverkorenen om kans te maken op deze sleutel. Wat dit precies inhield wist nog niemand.

Dilemma's

De mannen werden door Big Brother naar de gameroom geroepen om het sleutel-spel te spelen. Daar bleek dat zij opnieuw een moeilijke keuze moesten maken: geld voor jezelf of de gouden sleutel. Salar en Kristof konden, als een van hen op tijd op de rode knop drukte, maximaal 4500 euro voor zichzelf verdienen. Dit geld ging dus niet in de jackpot, maar was direct voor de kandidaat die op de knop zou drukken.

Als ze allebei niet zouden drukken, bleven ze met lege handen achter. De teller met geld begon langzaam op te lopen wachtend totdat er iemand zou drukken. Salar koos eieren voor zijn geld en drukte bij 3100 euro. Kristof kreeg hierdoor de gouden sleutel in handen en dit bleek een ticket naar de finale te zijn.

Lees ook: Big Brother stopt eerder dan verwacht

Boze bewoners

Kristof blijkt bij de Big Brother-bewoners niet de meest favoriete kandidaat te zijn. Nawel kocht deze week zelfs extra stemmen om hem te kunnen nomineren. Aangezien de verjaardag van Tobias ook werd gevierd was het daarom niet de leukste mededeling voor hen dat Kristof zich had geplaatst voor de finale. De feestvreugde daalde al snel tot een nulpunt.

Vervolgens kwamen de discussies op gang. Tobias nam het zijn vrienden Salar en Kristof kwalijk dat zij niet voor de jackpot, maar voor eigen gewin hadden gekozen. Zij hadden namelijk met z'n drieën afgesproken om te allen tijde geld voor de jackpot te verdienen. "Ik voel me genaaid", was een van de eerste reacties van Tobias. Volgens Kristof was het een logische keuze, omdat hij wist dat hij een grote kans had om deze week naar huis te moeten. Na een stevige discussie tussen de drie mannen besloten ze om elkaar toch te feliciteren en te omhelzen, ondanks dat ze nog steeds sterk van mening verschillen.

Doorgestoken kaart

De eerste reacties van de livestreamkijkers zijn niet mals, ook bij hen blijkt Kristof geen favoriet te zijn. Sommige kijkers noemen het zelfs doorgestoken kaart dat juist hij nu in de finale staat.

Toch zijn er ook positieve reacties op de finaleplaats van Kristof van mensen die zijn keuze heel goed begrijpen.

De finale van Big Brother is op 26 maart te zien bij RTL 5 en Videoland. Kristof zien we daar in ieder geval in terug.

Meer over