Spoilers!

Zo loopt het af met de koppels van Married At First Sight

10 mei 2022 08:03 | reality | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Na twintig weken is het tijd om de balans op te maken: wie van de koppels in de zevende reeks van Married At First Sight haalt de eindstreep? In dit stuk nemen we alle eindgesprekken door, dus pas op: heel veel spoilers.

Erg lastig wordt het niet om de resultaten van de vorige seizoenen te overtreffen. De laatste keer dat een stelletje bij elkaar bleef was tijdens het tweede seizoen MAFS in 2017. De makers beloofden dat het ditmaal helemaal anders zou gaan. De liefde ging een zegetocht vieren. Maar hoe liep 't nou echt af? Op Videoland is daags voor de ontknoping alles al te zien.

Sander & Astrid

Het leek een droomkoppel: de Amsterdamse Astrid en de volkse Sander hadden direct een klik en babbelden honderduit over koetjes en kalfjes. Maar het ontbrak beiden aan vlinders. Astrid wilde echter nog wel aan hun relatie werken. Ze is verdrietig als ze merkt dat Sander steeds meer afstand houdt. Hij is klaar met de liefde en kondigt zelfs aan helemaal te stoppen met zoeken naar een relatie. Astrid voelt zich teleurgesteld en afgewezen. Zij is op haar beurt tot het besef gekomen dat een man in haar leven wél een aanvulling kan zijn. Gedragsbioloog Patrick van Veen baalt dat het niet gelukt is en geeft de gezelligheid de schuld: “Liefde is een heel serieus onderwerp”, zo meent hij. Sander en Astrid hebben de diepgang te lang uitgesteld. Als de ringen af zijn, gaan hun levens zonder elkaar verder.

Mis niks: Download de gratis TVgids.nl app Download nu

Joep & Caroline

Bij de start van de ontknoping beweerde presentator Carlo Boszhard dat “de kaarten nog lang niet geschud waren”. In het geval van Joep en Caroline is dat echter wel degelijk het geval. Ondanks een kleine opleving tijdens het koppelsweekend zijn ze een onvervalste mismatch. Het blijkt definitief dat Joep na de huwelijksreis voor zichzelf al had besloten dat ‘de klik’ er niet was. Wat anderen daar van vinden boeit hem niet zo. Inmiddels doet dit Caroline gelukkig een stuk minder verdriet. Ze leveren hun ringen in en gaan verder met hun leven. Joep is recent alweer gespot op Tinder.

Maurice & Dennis

Het was de tweede keer op het bankje voor Maurice. Na de totale mismatch met Arjan zat hij met een totaal ander gevoel tegenover Carlo en de experts die toegaven dat ’t weinig had gescheeld of Dennis was direct z’n match geweest. Dennis en Maurice trouwden niet, maar schrijven wel ontroerende brieven voor elkaar. Dennis houdt het niet droog tijdens het voorlezen van zijn boodschap en Maurice gaat er nog eens overheen: "Normaal gesproken begint dit experiment met een ring, ik wil ons experiment graag bezegelen met een ring." De mannen gaan samen op avontuur.

Astleigh en Rowan

Nog voordat Rowan naast hem op de bank kwam zitten vertelde het stralende gezicht van Astleigh alles al. Dit jonge stel heeft het nog altijd leuk samen. Wat doen ze zo goed? Volgens expert Patrick zit de kracht in het feit dat ze elkaar vrij laten. Ieder heeft nog een eigen leven met eigen vrienden en activiteiten dat langzaam met de ander wordt vervlecht. Tot nu toe hebben ze slechts één kleine discussie: hoe ze naar een feestje zouden reizen. Rowan en Astleigh hebben het fijn samen, zo fijn dat Rowan bij haar man in Zoetermeer komt wonen.

Kim en Antoine

Het huwelijk tussen Kim en Antoine belandde na een vliegende start al halverwege de huwelijksreis in zwaar weer en liep kort na thuiskomst definitief op de klippen. Het koppelsweekend, waarin Kim uren in de jacuzzi doorbracht met Joep, kon daar geen verandering in brengen. Sterker nog, Antoine heeft ‘zijn’ Kim sindsdien ook niet meer gesproken. Hij schrikt dan ook als ze hem bij binnenkomst een zoen geeft, zij vindt dat niet meer dan beleefd. Het is duidelijk: vanuit Antoine was er in den beginne zeker interesse, maar zo kort na de dood van haar vorige vriend bleek Kim emotioneel toch niet klaar voor een nieuwe relatie. Na het verplichte voorlezen van de brieven liggen de ringen als laatste plichtpleging. Kim is inmiddels geëmigreerd.

Jan en Birgitte

Jan heeft zijn best niet gedaan, dat is de conclusie die Birgitte direct trekt tijdens het eindgesprek. Het is een aardige, zorgzame man maar voor haar gevoel zit er weinig in: “Hij is heel timide, heel gesloten en moeilijk om een gesprek mee te voeren.” Aan het eind van de huwelijksreis heeft hij wat haar betreft de handdoek al in de ring gegooid en ook na het koppelsweekend liet hij het qua contact afweten.

Jan reageert zoals we Jan kennen: gelaten en schouderophalend. Ze is te pittig voor hem. Bioloog Patrick wijt de mismatch aan een communicatiefout: hij had gehoopt dat Birgittes afwachtende houding juist voor Jan het signaal zou zijn zich extra uit te sloven. Na het lezen van de brieven leveren ze hun ringen in. Ondanks het teleurstellende resultaat zouden ze zo weer meedoen. Sterker nog, hij roept single vrouwen op vooral te reageren, want hij is weer beschikbaar!

Sonny en Dylan

Het succeskoppel van dit seizoen stelt ook deze aflevering niet teleur. Dylan heeft een verrassing voor zijn man: hij heeft zijn achternaam aangenomen en gaat nu door het leven als Dylan Lanjouw – Monster. Ware liefde waar niets aan af valt te dingen. Vanaf het eerste moment hadden ze een klik en dat gevoel is alleen maar sterker geworden. Ook al wonen ze uren rijden van elkaar, het paar gaat bouwen aan een gezamelijke toekomst. Samen met Carlo Boszhard en de makers proosten ze met champagne op hun succes én dat van de andere koppels. Drie van de zeven stellen zijn nog bij elkaar, alle reden om deze reeks een succes te noemen. 

De inschrijving voor een nieuw seizoen Married At First Sight is inmiddels geopend

Alles over: Married At First Sight 2022 Lees meer

Meer over