Spoilers

Laatste seizoen Orange is the New Black krijgt geen happy ending

31 januari 2019 15:09 | serie-soap | Door Televizier

© Netflix
Orange is the New Black komt dit jaar ten einde en alsof dat nog niet erg genoeg is, ziet het ernaar uit dat er geen gelukkige toekomst meer in zit voor de dames van de Litchfield-gevangenis. Let op: hier komen spoilers.

Het ziet er in ieder geval niet rooskleurig uit voor Daya, die na de opstand in de zwaarbeveiligde gevangenis terechtkwam en een verslaving ontwikkelde. Dascha Polanco, de actrice die Daya speelt, vertelt dat ze meer had gehoopt voor haar personage, die geen goede afloop gaat krijgen. "Helaas, dat is niet de realistische kijk op wat er echt gebeurt in het huidige gevangenissysteem."

Red

Ook Red krijgt nog wat voor haar kiezen. We zagen in vorig seizoen al dat het niet echt lekker met de roodharige gevangene ging en dat ze de kans op hereniging met haar familie had verpest. Actrice Kate Mulgrew laat aan TVGuide weten dat het er niet beter op wordt. "Ik weet hoe het gaat eindigen en dat is is triest", zegt ze. "Het is hard, maar het is wat er gebeurt met vrouwen van mijn type, leeftijd en aard van de omstandigheden."

Spin-off

Het is dus allemaal niet erg opbeurend. Wel wordt er nog altijd gespeculeerd over een spin-off, waarvoor Adrienne Moore (Cindy) zich aanbevolen houdt. "Ik denk dat Cindy veel te bieden heeft. Dit seizoen kom je erachter waarom je een spin-off van Cindy zou willen zien."

Meer over