Studio 100

Belgen maken animatieserie Stranger Things

14 april 2023 13:54 | serie | Door Wietse Zuidberg

© Ursula Coyote/Netflix
Eerder deze week werd bekend dat er een animatieserie komt van de zeer succesvolle serie Stranger Things. Nu is ook bekend welke productiemaatschappij de vervaardiging voor zijn rekening neemt.

Flying Bark Productions - de animatie-tak van het Belgische Studio 100 - heeft de eer om de animatieserie te maken. Flying Bark Productions is dus in Belgische handen, maar is gevestigd in Los Angeles en Sydney. Ze maakten onder meer de animatieserie Wickie de Viking.

Volgende stap

Studio 100 is blij met het nieuws dat een dochterbedrijf zich gaat bezighouden met de animatieversie van Stranger Things. "Deze reeks is een nieuwe, mooie volgende stap in de verdere ontwikkeling van de internationale animatiepoot van Studio 100", is in een verklaring te lezen.

Droom voor makers Stranger Things

Stranger Things is een fantasieserie die zich afspeelt in de jaren tachtig. Een groep tieners strijdt tegen bovennatuurlijk leven. Er zijn inmiddels vier seizoenen. Eerder lieten de bedenkers van de hitserie al weten dat de komst van een animatieserie een 'droom' is.

Meer over