Melisandre

Carice van Houten maakt kans op een Emmy Award

17 juli 2019 14:26 | serie | Door Televizier

© ANP Kippa
Carice van Houten maakt kans op een Emmy voor beste gastrol in een dramaserie. De actrice krijgt de nominatie voor haar rol als Melisandre in Game Of Thrones.

Game of Thrones lijkt dit jaar extra te worden beloond door de Television Academy nu het na 8 seizoenen is gestopt: de serie is maar liefst 32 keer genomineerd. 

HBO-hit

Behalve Carice maken onder meer haar collega's uit de HBO-het Kit Harington (Jon Snow) en Emilia Clarke (Danaerys Targaryen) kans op een Emmy, zij het voor de Beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie. De serie zelf is genomineerd als Beste dramaserie.

Concurrentie

In haar categorie neemt Carice het op tegen Laverne Cox (Sophia in Orange is the new black), Jessica Lange (Constance in American Horror Story), Cicely Tyson (Ophelia in How to get away with murder), Cherry Jones (Holly in The Handmaid's Tale), Philysia Rashad (Carol in This is us)

Lachen met Melisandre

Hoewel er in principe weinig te lachen valt met het personage van Carice in Game of Thrones, deed Carice als Melisandre mee aan een hilarische sketch van haar vriend Seth Meyers:

 

De Emmy Awards worden op maandag 23 september 2019 uitgereikt.

Meer over