interview

6 vragen aan Daphne Deckers over het nieuwe All stars

27 september 2020 15:00 | serie | Door Carlijn Schepers

© Televizier
Er voetbalt een nieuwe generatie in All stars & zonen, maar er keren ook oude bekenden terug. Zoals Daphne Deckers als Claire. ‘Haar verbouwereerdheid als jonge jongens met haar sjansen voelde ik echt.’

Wie is Claire?

“Ze is een nogal probleemloze vrouw die het vooral leuk wil hebben in het leven. Claire valt in de oorspronkelijke All stars voor een wat oudere, rijke zakenman, gespeeld door Hans Dagelet. Hij is de vader van Antonie Kamerlings personage Hero, die Claire ook niet onberoerd laat. In deze serie is Claire nog steeds getrouwd met Hero’s vader. Ze is inmiddels een Wassenaarse vrouw des huizes geworden, maar bovenal moeder van hun zoon Nero. Haar doel is de band tussen haar knorrige man en haar gevoelige zoon te herstellen.”

Met welke acteurs speelde je het meest samen?

“In al mijn scènes zit het hele cluppie: alle jonge voetballers én Hans Dagelet, die altijd in prachtige pakken op de set verschijnt. En Daniël Boissevain. De laatste keer dat ik hem zag was in 1997! Op de première van All stars. Paar grijze haartjes erbij, maar verder niks veranderd. Hij heeft nog steeds die aanstekelijke, jongensachtige energie.”

In de oorspronkelijke film had je veel scènes met Antonie Kamerling, alias Hero. Hij wordt verliefd op Claire. Hoe was het om deze rol te spelen nu hij er niet meer is?

“Het had iets heel wonderlijks om weer langs het voetbalveld te staan met dezelfde acteurs. We praatten allemaal over Hero alsof hij elk moment erbij kon komen. Antonie hóórt gewoon bij All stars. En er zit nog wel een verwikkeling in rond Hero. Zijn personage is duidelijk aanwezig in het gevoel van de serie.”

Van welke scène genoot je het meest?

“Ik weet niet of het ‘genieten’ was, maar ik las in het script dat Claire met haar kleren aan bij de jongens onder de douche stapt om ze toe te spreken. Toen dacht ik: dat zal wel niet echt zo zijn. Maar dat was het dus wél. Ik heb een halve dag doorgebracht tussen de blote gasten en de stoom.”

Ouder worden is een van de thema’s in deze serie. Hoe kijk je daar zelf tegenaan?

“Ik vind het helemaal prima. Hoe ouder je wordt, hoe meer het leven op smaak komt. Ik ken mezelf beter en zit goed in mijn vel. Grappig genoeg komt het thema niet voor in de rol van Claire. Sterker nog, de regisseur wilde juist dat die jonge jongens met Claire gingen sjansen. Haar verbouwereerdheid hoefde ik niet te spelen, die voelde ik echt!”

Wat staat er op je planning voor de nabije toekomst?

“Ik schrijf een boek over geluk en gezelligheid in het Nederland van nu. Het is vrolijk, vol leuke dingen over ons land. Het gaat over hoe je rust kunt vinden in een onrustige wereld. Positiviteit, daar had ik behoefte aan. Daarna ga ik misschien een tv-programma doen én beginnen aan een historische roman. Meer plannen dan tijd dus.”

Kijk elke zondag om 21:55 naar een nieuwe aflevering van All stars zonen op NPO 3 bij BNNVARA.

Zie hier de trailer:

Meer over