Laatste seizoen

Jacob Derwig heeft goede hoop op KLEM-film

24 september 2020 09:43 | serie | Door Televizier

© BNNVARA
Jacob Derwig kruipt vanaf vanavond voor het laatst in het foute jasje van Marius Milner. Het derde seizoen van KLEM is het laatste, maar: ‘Ik hoop op een KLEM-film!’.

Het derde seizoen van KLEM is het laatste. De komende 10 weken zien we Barry Atsma, Georgina Verbaan en Jacob Derwig voor het laatst als het illustere trio Hugo, Kitty en Marius. Televizier sprak Derwig over het einde van KLEM, zijn afscheid van crimineel Marius Milner en natuurlijk de corona-crisis.

Hoe gaat het met Marius Milner aan het begin van seizoen 3 van KLEM?

Jacob Derwig: “Hij doet zijn best om het rechte pad te kiezen, maar dat is hondsmoeilijk voor hem. Wat ook wel weer aandoenlijk is want hij probeert het echt. Maar in de eerste aflevering is hij alweer bezig met klusjes die zich op het randje afspelen.”

Wat kan je al zeggen over het derde seizoen?

“Marius doet weer erg zijn best om een way out te vinden, maar hij gaat weer en grens over, doet dingen die hij niet had moeten doen en raakt weer in de problemen. De mooie lijn van Hugo (Barry Atsma) is dat hij niet meer bij de belastingdienst mag werken en nu in zee is gegaan met iemand die het niet fris en zuiver houdt. En zo komen onze verhaallijnen toch weer bij elkaar. Meer kan ik er niet over zeggen.”

Seizoen 3 is ook het laatste seizoen. Jammer of logisch?

“Allebei. We kijken allemaal series waar we rustig 7 of 8 seizoenen van kunnen kijken. KLEM is ook zo’n serie. Maar schrijver Frank Ketelaar schrijft bijna alles in zijn eentje. Ik begrijp heel goed dat hij na 3 seizoenen wel weer zin heeft in iets anders. Persoonlijk vind ik het jammer omdat ik erg van Marius ben gaan houden. Maar als ik kijk naar Penoza (link naar Guidinc), toch een vergelijkbare serie, dan hebben zij nog een film gekregen. Ik heb elke week gezegd: zullen we dat ook doen. Het antwoord was altijd wellicht, dus ik heb goede hoop!”

Wat ga je het meest missen aan Marius?

“Ik denk dat het fijn was om iemand te spelen die én gevaarlijk was en tegelijkertijd iemand met wie je mee kan blijven leven. Het was ook heel behulpzaam om dat foute jasje aan te krijgen, een litteken en een schorpioen in mijn nek. Amsterdams accent erbij en dan was ik die man weer. Het was fijn dat hij wat veder van me af stond en ik hem toch ook weer als een jas aan kon trekken.”

(tekst gaat verder onder de foto)

Heeft de coronacrisis nog invloed (gehad) op je werk?

“Enorm veel. Ik zou een Nederlandse film opnemen in Amerika en daarvoor al een paar weken eerder met mijn gezin een reis maken. Ik kon me niks leukers voorstellen. Maar dat werd het eerste dat geschrapt werd. Daarna volgde een serie van mijn vrouw (Kim van Kooten, zie foto) die in de startblokken stond. Alles is opgeschoven naar volgend jaar dus dan is het maar hopen dat alles dan wel door kan gaan. Gelukkig ben ik inmiddels weer veel aan het werk. Een nieuwe serie voor Videoland en met een serie over de IRA.”

En heeft KLEM er nog last van gehad?

“Twee dagen voor de lockdown waren we klaar. Gelukkig. We stonden op het wrap-feestje wel al van: is dit slim? En de week daarvoor waren we op Malta voor opnamen en daar was toen ook nog niks aan de hand. We zijn door het oog van de naald gekropen.”

KLEM zie je vanaf donderdag 24 september om 21:35 uur bij BNNVARA op NPO 1

Meer over