Na vijftien jaar

Jeugdserie SpangaS stopt ermee

14 maart 2022 13:51 | serie | Door Janine van Rooden

© Annemieke van der Togt

Na vijftien jaar valt het doek voor de jeugdserie SpangaS. KRO-NCRV meldt dat de laatste aflevering op 28 april te zien is.

Via het Instagram-kanaal van de omroep werd bekendgemaakt dat de serie over het leven van middelbare scholieren binnenkort stopt: "SpangaS stopt! Na vijftien jaar komt de jeugdserie tot zijn eind. SpangaS heeft voor velen veel betekend. De boodschap van de langstlopende Nederlandse jeugddramaserie allertijden is en blijft: je bent goed zoals je bent."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door KRO-NCRV (@kro.ncrv)

NPO 3

In de serie werd regelmatig aandacht besteed aan thema's als pesten, armoede en rouw. Volgens genremanager drama Suzanne Kunzeler van NPO 3 is het tijd om deze onderwerpen op een andere manier over te brengen aan de jeugd. "We zien dat het kijkgedrag van kinderen in de afgelopen vijftien jaar sterk veranderd is, daarom verkennen we nu met elkaar andere wegen naar een actueel en maatschappelijk betrokken kinderprogramma", zegt Kunzeler.

Prijzen

Van SpangaS zijn inmiddels ruim 2500 afleveringen, twee speelfilms en een podcastserie gemaakt. De serie won ook verschillende prijzen zoals de Gouden Stuiver voor Beste Jeugdprogramma in 2008 en een Zapplive Award voor beste Zapp-programma in 2016.

Meer over