Ook andere winnaars bekend

Oogappels afgelopen jaar de meest gestreamde serie op NPO Start

23 december 2022 11:32 | serie | Door Esther Hut

© NPO

We lopen tegen het einde van het jaar en daar horen uiteraard ook verschillende lijstjes bij. Zo zijn Oogappels, Over Mijn Lijk, Het Sinterklaasjournaal en 2Doc: Schijnstudent in de prijzen gevallen voor het meest gestreamde programma op NPO Start afgelopen jaar.

De vier programma’s hebben allemaal een NPO Start Award in ontvangst mogen nemen.

Meest gestreamde serie

De serie Oogappels is uitgeroepen als winnaar in de categorie ‘Meest gestreamde serie’. De serie wist dan ook week na week miljoenen kijkers te trekken en zorgde voor herkenbare momenten.

 1. Oogappels (BNNVARA)
 2. Het Jaar van Fortuyn (AVROTROS)
 3. Flikken Maastricht (AVROTROS)

Meest gestreamde documentaire

In deze categorie ging 2Doc: Schijnstudent er met de winst vandoor. De docu gaat over Dianne Tonies. Die zich, op de dag dat ze zou afstuderen, beroofde van het leven. Later bleek dat ze zes jaar lang deed alsof ze student was. Zus Rachel is op zoek gegaan naar antwoorden.

 1. 2Doc: Schijnstudent (BNNVARA)
 2. OMARI; geen gezeik (BNNVARA)
 3. Seksengelen (PowNed)

Meest gestreamde human interest en reality programma

Over Mijn Lijk blijft na al die jaren nog steeds een populair en geliefd programma bij veel kijkers. Het programma werd dan ook al absolute winnaar uitgeroepen in deze categorie.

 1. Over Mijn Lijk (BNNVARA)
 2. Kamp van Koningsbrugge (AVROTROS)
 3. Boer Zoekt Vrouw (KRO-NCRV)

Meest gestreamde jeugdprogramma

Natuurlijk willen we helemaal niets missen van Het Sinterklaasjournaal, want komen de cadeautjes dit jaar wel aan? Ook dit jaar was de chaos van Sinterklaas en zijn pieten erg populair.

 1. Het Sinterklaasjournaal (NTR)
 2. De Regels van Floor (VPRO)
 3. Heel Holland Bakt Kids (MAX)

“Ook in 2022 heeft NPO Start weer miljoenen Nederlanders weten te bereiken met authentieke Nederlandse verhalen,” zegt Mezen Dannawi, manager NPO Start. “Samen met de omroepen, producenten en makers brachten we alom geprezen nieuwe titels als Rampvlucht, Het verhaal van Nederland en Het jaar van Fortuyn. Via streaming kijken maakt een enorme vlucht. Zo is Oranje op het WK meer dan ooit op alle mogelijke plaatsen en schermen gestreamd. We gaan 2023 in met een simpel maar vurig voornemen: nog meer Nederlanders nog beter bedienen met NPO Start.”

Het is de derde keer dat NPO Start Awards worden uitgereikt. 

Meer over