'Snub'

Superster Julia Roberts overgeslagen bij Emmy-nominaties

17 Juli 2019 16:48 | serie | Door Constance van Amstel

© AFP
Tegen alle verwachtingen in is Julia Roberts niet genomineerd voor een Emmy voor haar rol in de serie Homecoming. De winnares van vele filmprijzen behoort tot de zogenaamde 'snubs' van dit jaar. Gelukkig heeft ze sportief gereageerd.

Ze won een Oscar voor Erin Brockovich en Golden Globes voor haar werk in de films Pretty Woman (1991) en Steel Magnolias (1990), maar een Emmy zit er voorlopig niet in in voor Julia Roberts. De 51-jarige steractrice is namelijk niet genomineerd voor haar eerste televisierol in de serie Homecoming. Ze is tegen alle verwachtingen in namelijk niet genomineerd.

Julia Roberts

Het is ieder jaar weer afwachten welke acteurs en series er genomineerd worden voor de Emmy Awards, de belangrijkste televisieprijzen van Amerika. Recensenten maken vooraf lijstjes van acteurs die weleens een grote kans maken. Julia Roberts stond daar zeker ook op voor haar vertolking van Heidi Bergman in de psychologische thriller Homecoming van Amazon Prime. Ze was immers ook al genomineerd voor een Golden Globe, eerder dit jaar. Maar de Television Academy besloot anders en dat maakt Julia Roberts tot een van de snubs, oftewel genegeerden, van de Emmy Awards 2019. Entertainmentsite Variety maakte een lijstje met andere snubs, die vind je hier. Overigens maakt ze volgend jaar opnieuw kans, want seizoen 2 van Homecoming begint bijna.

In goed gezelschap

Via Instagram heeft Roberts inmiddels sportief gereageerd op haar 'snub'.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Well, I’m in exceptional company at least. ✅✅

Een bericht gedeeld door Julia Roberts (@juliaroberts) op

Carice maakte wel kans

Wie er wel is genomineerd voor een van de moie gouden beeldjes, is onze eigen Carice van Houten, de actrice maakt kans op een Emmy in de categorie beste gastrol in een dramaserie als Melisandre in HBO-hit Game of Thrones.

Bekijk hieronder de trailer van Homecoming.

Meer over